loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina Günlüğü 28

Atay Sözer
Tarih: 13.04.2021
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer: Bilim Kurulunun artık adını “Ben Bilmem Reisim Bilir Kurulu” olarak değiştirmesinin vakti geldi sanırım.

195.GÜN
“Lebalep” sözcüğü “Korona Günleri Sözlüğü” içindeki yerini aldı artık. Matematik hiç yanılmıyor kuşkusuz lebalep dolu kongrelerden tam iki hafta sonra pandemi tavan yaptı ve Avrupa birincisi olduk. Durum artık tam bir Sisifos işkencesine döndü, hani mitolojideki Sisifos verilen ceza gereği koca kayayı iterek tepeye çıkartır tam zirveye gelince kaya aşağı yuvarlanır o da yeniden başlar ve bu sonsuza kadar sürer ya; durumumuz budur.

196.GÜN
Kod 29, KHK’nın özel sektördeki halidir, her ikisinde de insanlar sorgusuz sualsiz kapının önüne koyuluyor. Devlet “Sen şucusun, bucusun”, patron da “Sen ahlaksızsın” damgasıyla açlığa yolcu ediyor kolaysa ispat et bakalım şucu bucu ve ahlaksız olmadığını. Her ikisi de ahlaksızlığın zirve (pik) noktası.

197.GÜN
65 üstünün aşıları tamamlanmış diyorlar, ama yasakları hâlâ devam ediyor. Tümenin birinde yıllardan süren bir bank nöbeti varmış askerler tezkere alıp gitmiş, yeni komutanlar gelmiş ama o bank nöbeti devam etmiş, 7/24 nöbetçiler ellerinde tüfek bankı beklemişler. Yeni gelen kumandanlardan biri merak etmiş bu nöbetin neden gerektiğini, geri doğru araştırmış. İlk emri veren çoktan emekli olan paşayı balık tutarken bulup sormuş; “Komutanım nedir bu nöbetin hikmeti?” diye… Hafızasını sonuna kadar zorlamış emekli paşa sonunda anımsamış.
“O bankı boyamıştık, kimse yanlışlıkla oturmasın diye de başına bir nöbetçi dikmiştik; demek ya hâlâ boya kurumamış ya da nöbeti kaldırmayı unutmuşlar.”
65 üstünün durumu da büyük ihtimal unutuldu, bunca hengamede anımsanacağını da sanmıyorum.

198.GÜN
Kendi koyduğu pandemi yasaklarını çiğneyen ülkenin yöneticisine ceza yazıldı. Çok sevindirici olması gereken bir şey. Ama ne yazık ki olay Norveç’de geçiyor.

199.GÜN
Her daim namaz kılıp Kuran okuduğunu söyleyerek oyları topladı, halk dindar bir başkanları olduğu için mutluydu. Karısı, kızı, damadı çocuklarıyla beraber hazineyi hortumladı, seçimi kaybedince çamura yattı gitmemek için direndi. Evinde yapılan aramalarda çıkan paralar ve mücevherler günlerce sayılamadı. Şimdi hapiste hesap veriyor… Neyse ki olay Malezya’da geçiyor ama eski başkan Necip Rezak da iyi mal götürmüş yani.

200.GÜN
Diyanet açıkladı, aşı oruç bozmuyormuş teravih namazları evde kılınacakmış. Pandemi sen nelere kadirsin diyanete bunu söyletiyorsun. Ayrıca pandemide yaşananların bir imtihan olduğunu söylemiş eh gene bir yolunu bulup sorular çalınırsa bu durumdan kolay sıyırırız demektir.

201.GÜN
Amirallerin Montrö duyurusu da gündem değiştirmek için tam fırsat oldu, bunun için içlerinden mutlaka hayır duaları ediyorlardır… Onları asalım, keselim, apoletlerini sökelim, maaşlarını keselim, bakkala söyleyelim ekmek de vermesin teraneleri hemen başladı.

202.GÜN
Her döneme göre yeni uzmanlar çıkıyor ekranlara, deprem uzmanları, korona uzmanları derken şimdi de Montrö uzmanları ahkam kesiyor. Magazin sunucusu oyuncu arkadaş bile görüş bildirmiş ey gazi hünkar!

203.GÜN
Sarıklı cüppeli amiral ile Cüppeli Aaamet’in bir akrabalığı var mı acaba?

204.GÜN
Nobelli arkadaş son romanında aklınca Atatürk’e laf çakıp kafa bulmuş gene, karga kovalama metaforunu yazarken çok eğlenmiştir mutlaka. Anlamadığım konu Türkçe bilmeyen Nobel jürisi nasıl olmuş da “Türkçeyi en iyi kullanan yazar” kriterini ödül gerekçeleri arasına koymuştur, vardır elbet bir bildikleri. Ama hakkını vermek gerek pazarlama işini çok iyi yapıyor. Pandemi döneminde pandemi romanı, taa kaç sene önce başladım tesadüf oldu diyor, yersen.
Kurgusal bir “Müze” kitabı yazıyor sonra kurgusal bir müze açıyor, sanırsın arkeoloji müzesi.
Ancak öteki kitaplarındaki örneklere baktığınızda Atatürk’le ilgili bir sıkıntısı olduğu artık kesin.

205.GÜN
Bilim Kurulunun artık adını “Ben Bilmem Reisim Bilir Kurulu” olarak değiştirmesinin vakti geldi sanırım.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları