loading
close
SON DAKİKALAR

Konuşuyor Peker yandaşlar düşüyor teker teker

Atay Sözer
Tarih: 16.06.2021
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer: En iyisi interneti toptan kapatmak vallahi başa bela, iki arada kalıyoruz böyle.

Yahu arkadaş bu nasıl iş anlamadım, başıma gelmeyen kalmadı. Sabahın köründe bir telefon fırladım, afyonum patlamamış daha, biri arıyor. “Hemen kalk Reis seni arıyor.” Reis deyince önce öteki reis sandım panikledim meğer beriki reis arıyormuş bu defa daha da panikledim. “Televizyonu aç hemen, yoklamada senin adını da söyledi, ‘Burada mısın?’ dedi.” Başıma gelecekleri bile bile besmele çekip açtım. Verip veriştiriyor, önüne geleni itin orasına burasına tıkıştırıp duruyor, ama çıkarmıyor orada bırakıyor. “Na’beeer ulan yalakalaaar!” diye haykırdı.

Refleks olarak “Ne olsun abi iyilik sağlık hamdolsun.” demişim. Süslü hakkında yeni yeni belgeler gösterdi. Pammıkören fena çuvalladı bu defa; mafyayla iş birliği yapıp önüne gelenin malına çökmüşler bunu başkası söylese aldırmaz geçersin ama o söyleyince resmen ifşa oluyor. Hadi ile biraderi zor durumda, “Onu tanımam etmem” diyecek oldu düğününde 80 milyonluk takı takıldığının videosu çıktı. Demek ki reise taktırırken dikkat edeceksin.

Düşkün Abdülkadir’e fena takmış, garibim ne söylerse söylesin lafını geçiriyor. Çitflikbankçı tosunun da yerini söyledi, gidip alın haydi, dedi. Aslında bu kadar adama verip veriştirmesi benim açımdan iyi çünkü arada kaynayıp gideceğim, okulda da böyleydim hoca sözlüye kaldırmasın diye sınıfın en arkasına gidip kendimi kamufle etmeye çalışırdım.

Geçenlerde sosyal medyada bir gönderisine bakarken parmağım değdi yanlışlıkla “beğen” dedim sonra hemen geri aldım ama görenler görmüş tabii, hemen aradılar “Sen onu nasıl beğenirsin?” diye. Sonra da reis mesaj attı “Önce beğen yaptın sonra neden sildin omurgasız!” diye. En iyisi interneti toptan kapatmak vallahi başa bela, iki arada kalıyoruz böyle. Tam kurtuldum diye seviyordum ki telefonum çaldı, boş bulundum açtım baktım o. Beni canlı yayına almış. “Na’beeer yancııııı!” diye dalgasını geçti. “Abi aşk olsun kahvede birkaç kere okey oynayanların oturup çayları beleşe getirdiğim için mi öyle diyorsun?” diye sitem ettim. “Yedi sekiz kere de yedi yıldızlı otellerde misafir edilen elemanların arasına kaynak olup bedavadan tatil yapmışlığın da vardır onlara ilave olarak, yahu yancılık senin için bir yaşam biçimi olmuş, sen birini yanlamadan duramazsın ki şerrrrefsiz!”

Bu ifadeyi öyle bir tonda diyor ki sevdiği için mi söylüyor yoksa sövüyor mu pek anlayamıyorum. Ama iş otel mevzuuna gelince orda yediğim nanelerin ifşaa olması an meselesi bu yüzden acilen konuyu değiştirmek gerek. “Eee reisim hayat nasıl gidiyor bu arada?” diye boş bir soru sordum. “Valla hayat konusunu Foucault’ye göre incelersek başka Camus açısından bakarsak daha farklı ama Sartre’a göre olumlu sayılabilirken aynı durum Nietzsche’ye göre tam tersi olabilir ancak Kierkegaard’a göre tamamen bambaşka bir çıkarım elde edebiliriz, bakış açına göre değişir kardeş.” Bu kadar entelektüel yükleme bende doz aşımı yaratmıştı. “Abi bu kadar felsefe beni bozar.” “Bak kitap tavsiye edeyim o vakit eğer Trevanian kitapları okuyacaksan belli bir sıraya göre okuman gerek o zaman daha net anlaşılır, o sıralamayı twitirde yazdım oraya bak.” diye devam etti. “Vedat Türkali’nin Bir Gün Tek Başına kitabını mutlaka oku, sağlam kitap.” İhtimal solcuların faili meçhule kurban gitmesinde parmağı olan birin Vedat Türkali tavsiye etmesini nasıl bir felsefeyle açıklarız bilemiyorum. Ama her programda tanıttığı, söz ettiği kitapların satışının patlama yaptığı da bir gerçek. Yazarlar ve yayıncılar eminim seviniyorlardır ama kesinlikle buruk bir sevinçtir. “Abi geçen gün videon gelmeyince çok endişelendik, başına bir şey mi geldi, diye?

Sonra yakalandı makalandı diye bir laflar çıktı kahrolduk vallahi; çok seviliyorsun bak.” “Yok ulan o sevilmekten falan değil, muhalefet gerekeni yapamayınca bizim çıkışımız can simidi gibi geldi, boğulacaklardı yoksa; denize düşenin yılana sarılması misali. Bak ne demiş Andre Maurois: Ahlak düzeni sağlam olmayan ve soyguncularıyla başa çıkamayan bir toplum, ruhunda artakalmış barbarlık duygusunun da baskısıyla soyguncularına karşı hayranlık duyar.” Beni biraz daha madara ettikten sonra telefonu yüzüme kapattı. Çok mutluyum, koskoca reis bana yancı dedi, yalaka dedi, şerefsiz dedi, düştük dedi, hırsız dedi, tuh senin suratına dedi, vallahi rahmet gibi geldi ya rabbi şükür.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları