loading
close
SON DAKİKALAR

Tek yol evrim

Atay Sözer
Tarih: 05.12.2021
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer: Aç ve susuz yaşamaya mahkûm olan insanlıkta buna uyum sağlayamayanlar ortadan kalkacak diğerleri de evrim geçirerek yeni bir forma bürüneceklerdir.

Milyonlarca yıl önce tek hücreli canlılarla başlayan yaşam, evrim süresince günümüzün insanına kadar gelmiştir. Her ne kadar bazı insanlar hâlâ primat düzeyinde kalsalar da diğerleri açısından evrim devam hâlâ etmektedir.

Nitekim virüs bile ortama uyum sağlayarak evriminin sürdürmektedir. Coronavirüs kısa sürede Omicron haline evrilmiştir. Anahtar cümle burada; “Uyum sağlamak!” Uyum sağlayamayan yok olur, geri kalanları da yeni yaşam formlarına evrilirler.

Faizin sebep enflasyonun sonuç mu yoksa, enflasyonun sebep faizin sonuç mu olduğunun hiç önemi yok aslında, bunu tartışmak bile anlamsız. Neticede faizle enflasyon birbirlerine bir şeyler ettiler ve dolar fırladı bizim paramız da pul oldu.

 Espri değil gerçek, geçen gün marketten aldığım peynirin kasaya gidene kadar fiyatını arttığını dehşet içinde gördüm; eğer sırf gözüm doysun diye dondurma reyonunda bakarak vakit kaybetmeseydim peyniri önceki fiyatından alacaktım belki. Bundan sonra alacağınızı aldıktan sonra büyük bir hızla kasaya gidilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum. Öncelikle neler alacağınızı markete gitmeden önce listelemeniz gerekiyor tabii bunu yaparken TÜİK verilerini değil kalbinizin sesini dinlemenizde fayda var. Bir de marketin bir planı olmalı elinizde, hangi reyon nerede diye arayıp vakit kaybetmeyin boşuna. Kapıdan girer girmez alacaklarınızı seri bir şekilde alıp hızla ilerleyin; yanınızda bir korna olmasında da fayda var, bunu market arabasına monte edin ve önünüzde sallanarak giden arabalara çalın, onları solladıktan sonra kasaya ulaşın. Kasiyerin “Bilmem ne kartınız var mı, indirimli falan ürünü ister misiniz?” türünden gereksiz cümlelere başlamasına izin vermeden otoriter bir ifadeyle “Sesini kes hemen hesabı kes!” deyin.

Simidin bile artık yarım olarak satılması yeni bir evrim sürecinin başladığının habercisidir. Artık tek yol evrimdir.            

Aç ve susuz yaşamaya mahkûm olan insanlıkta buna uyum sağlayamayanlar ortadan kalkacak diğerleri de evrim geçirerek yeni bir forma bürüneceklerdir. Yeni dönemin insanı artık bitkiler gibi fotosentezle yaşamaya alışacaktır. Güneşten gelen enerji ve yağmur suları tek besin kaynağı olacaktır. Böylece bazı insanlar için mecazi olarak söylenen “Ot gibi yaşıyor” sözü gerçek olacaktır.            

Ancak bu düzenin de kısa sürede bozulacağı kanısındayım; malımı biliyorum bu arkadaşlar böyle bir durumda mutlaka güneş ışığını ve yağmuru ücretli hale getirebilirler. Güneşe ve yağmura birer sayaç takıp kullanma, sayaç okuma, KDV bedelleri yanında kaçak kullanımların parasını bize kastırıp kullanmadığımız güneşin ve yağmurun parasını da bizden alacaklardır. Ta ki bir sonraki evrim aşamasına kadar, tabii bundan sonra nasıl bir forma everileceğimiz konusu benim hayal gücümün sınırlarını aşar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları