loading
close
SON DAKİKALAR

Demokratikleşme ve insan hakları

Erol Kızılelma
Tarih: 10.12.2013

SODEV Başkanı ve yazarımız Erol Kızılelma 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 'demokratikleşme ve insan hakları' başlıklı bir basın açıklaması yayınladı...

SODEV Başkanı ve yazarımız Erol Kızılelma 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde "demokratikleşme ve insan hakları" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı...

İnsan hakları ihlalleri tüm dünyada ve özellikle ülkemizde alabildiğine devam etmektedir. Demokratikleşme adına açılan “demokratikleşme paketleri”, bırakın demokrasi ve özgürlük getirmeyi, birçok temel insan haklarını bile kısıtlamayı amaçlamaktadır. En temel insan haklarından olan, düşünceyi ifade etme, gösteri yapma, protesto etme hakları, uzun tutukluluk ve cezaevi tehditleriyle karşılanmaktadır.

Özel hayata müdahale hem yaygınlaşmış hem de boyutları itibariyle muhaliflere şantaj ve tehdit aracı haline dönüştürülmüştür. İnsan haklarının ayrılmaz bir parçası olan sosyo-ekonomik haklar, başta sendikal haklar olmak üzere yok sayılmaktadır. Bütün bunlar iktidarın insan haklarına dayalı bir demokrasi düşüncesi olmadığını gösteriyor.

10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, bütün duyarlı çevrelere, sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz, “insan hakları için, demokrasi ve özgürlükler için daha çok mücadele” diyoruz.

Erol Kızılelma

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları