loading
close
SON DAKİKALAR

Oy Verin Gitsinler! Bir Kabus Sona Ersin!

Erol Kızılelma
Tarih: 25.05.2015

Erol Kızılelma; AKP iktidarı, fıtratı gereği emanete hıyanet ederek ülkeyi hızla bir felakete götürmeye başladı.

AKP iktidarının ana kuruluş amacı, İstanbul Belediyesi’nde başlattıkları, yolsuzluk ve rüşvetten güç alan düzeni genişleterek sürdürmekti. Liberalleri ve başta Gülen Cemaati olmak üzere çok sayıda tarikatı da katarak oluşturdukları bir nevi koalisyon ile iktidarı aldılar. Ülkemizin, olanaksızlıklar içinde oluşturduğu tüm birikimlerini, özelleştirmelerle talan ederek, eşe dosta peşkeş çekerek sürdürdükleri iktidarları, giderek demokrasiyi ve Anayasa’yı askıya alan, hak hukuk tanımaz bir şer iktidarına dönüştü. Bir süre dünyada etkili olan sıcak para politikalarını günlük iyileştirmeler için kullanıp halkın oyunu alan AKP iktidarı, fıtratı gereği emanete hıyanet ederek ülkeyi hızla bir felakete götürmeye başladı. 

Bu işin sonunun buralara geleceğini, AKP iktidarının kurulduğu ilk günden beri söylüyoruz. Geçmişte bu iktidara ortak olmuş, destek vermiş veya sempati göstermiş çevreler de artık bu gerçeği gördüler veya görmek zorunda kaldılar. Aslında bu ülkeye hizmetle görevli olanlar, halkın yoksullaşması ve işsiz kalması pahasına, geleceğimizi de uzun yıllar ipotek altına alacak şekilde kendilerinin ve yandaşlarının zenginleşmesini sağladılar. İktidarın, iyi kötü bütün icraatlarında menfaatlenme temel alındı. Utanmazca, çalıyorlar ama çalışıyorlar, algısını oluşturdular.
İktidarın ilerleyen yıllarında, bir yandan iktidar içinde oluşan anlaşmazlıklar nedeniyle, liberaller ve Cemaat koalisyondan uzaklaştırıldı, bir yandan da gaspedilen zenginliklerin korunabilmesi için bir baskı düzeni oluşturuldu. Yeni bir süreç başladı. İktidarın; bu ülkenin gencinden, yaşlısından, işçisinden, işsizinden, sermayedarından, emeklisinden esnafından, onları bilgilendirmekle görevli medyasından, gazetecisinden, dindarından, dinsizinden korktuğu ve onlar üzerinde terör estirdiği bir dönem başladı. Medya ve yargı işlevsiz kılındı. Ülke, astığı astık, kestiği kestik, bu ülkeyi babasının çiftliği sana bir diktatörlük düzeninin insafına terk edildi.

Anayasayı ve hukuku hiçe sayan bu baskı düzeninin böyle süremeyeceğini bile öngöremeyen AKP iktidarı, adeta bir iktidar şımarıklığı ile bir saltanat, şatafat ve israf hastalığına tutuldu. Adım adım kendi sonunu hazırlamaya başladı. Görgüsüzlük, pişkinlik ve yüzsüzlük boyutlarındaki uygulamalarla adeta halkla alay etmeye başladılar. Ama ne yazık ki, kendi ellerimizle başımıza getirdiğimiz bu felaketin sonuçlarına katlanmak da yine biz halka düşecek.
Şimdi ne yapalım? Yanlışın neresinden dönülse kardır. Hiç olmazsa felaketi sınırlandırırız. Her ne kadar, bu iktidarın seçimle gitmeye niyeti yok görünse de, bizler en doğal hakkımız olan seçim yoluyla bu iktidarı göndermeyi deneyelim. Eğer buna engel olmaya kalkarlarsa, sonuçlarına da onlar katlanmak zorunda kalacaktır. Bu halk, bu soygun düzenine, iktidardakilerin arsızlıklarına, pişkinliklerine, hak hukuk tanımaz tavırlarına, görgüsüzce sergiledikleri şatafata, saltanat merakına ve kurmak istedikleri diktatörlük düzenine katlanmayacak kadar onurlu bir halktır.

Evet; mutlaka oyumuzu kullanalım. Oyumuzu çarçur etmenin, ancak AKP iktidarına yarayacağının bilincinde olalım. Ve mutlaka sandıklara ve oyumuza sahip çıkalım. Yolsuzluk ve rüşvet batağına saplanmış, halkından korkan ve halkına baskı uygulayan, çözüm sürecini kendi amaçları doğrultusunda istismar eden, ülkemizde bir iç barış tesis etmek yerine toplumda kutuplaşmaları arttıran, dış politikası iflas etmiş, savaşçı ve saldırgan bu iktidara dur diyelim. Yaşadığımız 13 yıllık bir kabusu sona erdirelim. Oy verin gitsinler…

Erol Kızılelma

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları