loading
close
SON DAKİKALAR

Savaşa Hayır

Erol Kızılelma
Tarih: 31.08.2013

SODEV başkanı Erol Kızılelma, 1 Eylül Dünya Barış günü açıklamasında 'Savaş Kaçınılmaz değildir. Savaş karşıtı mücadeleyi yükseltelim' dedi...

SODEV başkanı Erol Kızılelma, 1 Eylül Dünya Barış günü açıklamasında 'Savaş Kaçınılmaz değildir. Savaş karşıtı mücadeleyi yükseltelim' dedi...

Erol Kızılelma 1 Eylül Dünya Barış günü sebebiyle yazılı olarak yaptığı açıklamada;

Emperyal güçlerin, Birleşmiş Milletler’in inceleme sonuçlarını beklemeden Suriye’ye saldırmak için hazırlıklarını hızlandırmasını kabul etmek mümkün değildir. Bu savaşın bölgede daha büyük sorunlara yol açacağı kesindir.


Türkiye’nin de, bu sürece, hem iç savaşın kışkırtılması, hem de Suriye’ye müdahalenin gerekçelerinin hazırlanması aşamalarında aktif olarak yer alması çok düşündürücüdür. Irak ve Afganistan’da yaşananlar ortadadır.

21. yüzyılda siyasi ve toplumsal sorunların güç kullanılarak çözüleceğine inanmak büyük bir yanılgıdır. Savaş, şiddeti ve nefreti ortadan kaldırmayacak, tam aksine onu körükleyecektir.

Türkiye, geleneksel “yurtta barış, dünyada barış” ilkesi doğrultusunda sorunların barış yoluyla çözülmesini savunmalıdır. Üstelik bu durumda çocuklar, gençler,insanlar ölmeyecek; ekonomik, sosyal, kültürel birikimler zarar görmeyecek;doğal çevre daha fazla tahrip olmayacaktır.

Şiddet / terör olaylarının engellenmesinin, huzur ve güvenin sağlanmasının yolu savaşlardan değil, küreselleşme olgusuyla daha da derinleşen eşitsizlik, adaletsizlik ve yoksulluğun dünya çapında ortadan kaldırılmasından geçmektedir.

Muhtemel bir savaş, bu sorunları daha da ağırlaştıracaktır. Savaş yıkım demektir. Biz sosyal demokratlar savaşa karşıtıyız.Dünyanın eşitlik, özgürlük, adalet, dayanışma, demokrasi ve hoşgörü temelinde yeniden yapılanmasını savunuyoruz.

Tüm sosyal demokrat kimlikli kuruluşları ve sosyal demokrat bireyleri de, barış girişimlerini ve savaş karşıtı etkinlikleri aktif olarak desteklemeye çağırıyoruz.

Erol Kızılelma
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları