loading
close
SON DAKİKALAR

Heyecan iyidir

Hüsnü Mahalli
Tarih: 04.09.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; Sedat Peker “seçime doğru çok daha heyecanlı konular anlatacağını” söylüyor. Malzeme var ki o da anlatacak. Tabi öncesinde Erdoğan; Bin Zayid’in isteklerini kabul ederek Peker’i susturmazsa!

Altı buçuk ayını dolduran Ukrayna savaşı sessiz ve derinden devam ediyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla Rusya ile AB ülkeleri arasındaki kavga farklı boyutlara taşınarak ilginç gelişmelerin yaşanacağı bir döneme giriyor. Savaşın en keskin taraftarı olan İngiliz Başbakan Boris Johnson elektrik tüketiminde tasarrufa gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek ilginç bir öneride bulundu ve “Eskimiş ‘kettle’larınızı yenilerseniz yılda 10 Sterlin daha az elektrik faturası ödersiniz” dedi.

Müthiş zeka!

Benzer öneriler Avrupalı yetkililerden de geldi geliyor.

Rusların gazı toptan kesmesiyle birçok AB ülkesi perişan olacak.

Peki Türkiye’de durum ne?

Rusya, İran, Azerbeycan gazı ucuza geliyor ama iktidar gaz ve elektrik faturalarını şişirdikçe şişiriyor. Ukrayna savaşına taraf olmamakla birlikte Türkiye’nin işi çok zor. Vatandaşlar bu kış çok ciddi ve ağır sıkıntılarla karşı karşıya kalacak. Mali dengelerin toptan tepetaklak olduğu ülkede aralıktan sonra hesapların tümü yaklaşan seçimlere göre yapılacak ama iktidarın işi hiç kolay değil.

Peki umurunda mı?

Sanmıyorum.

İktidar sanki başka bir ülkede ve başka insanları yönetiyor.

17/25 depremini ‘din iman’ söylemiyle kendi lehine çevirmeyi başaran iktidar Sedat Peker ya da başkalarının anlattıklarını elbette umursamayacaktır. Tersi olsaydı görevden alınan dört bakandan biri olan ve “makara Bakara” söylemiyle ünlenen birini büyükelçi yapmazdı.

İktidar bunu yapınca iktidarın yandaşları “Biz alasını yaparız” diyerek bırakın bizleri dünyayı şaşırtacak başarılara imza atıyorlar!

Şeytanın aklına gelemeyecek hinliklerle.

Ama ne demiş atalarımız:

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Peki şans bu insanlara nereye kadar gülecek?

İktidar değişirse seçime kadar yok değişmezse sonsuza kadar.

Ne demiş atalarımız:

Devletin ve elbette gariban vatandaşların malı deniz hortumlamayanlar çok saf!

Adamlar resmen bu kafada.

Herkes kendi çevresinden birçok talan hikayesi bildiği için vatandaşlar Sedat Peker’in anlattıklarını magazin tadında okuyor.

Gelelim bu olayların dış boyutuna.

Hep söylüyorum:

İçeride yaşadığımız tüm sorunların nedeni dış politika maceralarıdır.

Zarrab hikayesi çok basit bir örnek.

İktidarın karanlık dış ilişkileri müthiş.

Örneğin Peker.

Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE Başkanı Muhammed Bin Zayid’le barışma çabası. Bin Zayid 24 Kasım 2021’de Ankara’ya geldi, Erdoğan 14 Şubat’ta Abu Dabi’ye gitti ve BAE’de olduğu söylenen Sedat Peker, YouTube’da konuşmalarına son verdi.

Erdoğan’la Bin Zayid arasında nasıl bir pazarlık yapıldı bilinmez ama Bin Zayid’in Erdoğan’ın bölge politikalarına karşı olduğu biliniyor. Mısır ve Suudi Arabistan ile birlikte hareket eden Bin Zayid Erdoğan’ın Suriye, Irak, Libya, Somali başta olmak üzere bölge politikalarından hoşnut değil.

Belki de hoşnut olmadığı için Sedat Peker’in tweet atmasına izin veriyor. İstese ‘rica eder’ o da atmaz.

İyi de ne zamana kadar?

Sedat Peker seçime doğru çok daha heyecanlı konular anlatacağını söylüyor. Malzeme var ki o da anlatacak.

Tabi öncesinde Erdoğan; Bin Zayid’in isteklerini kabul ederek Peker’i susturmazsa!

Olur mu olmaz mı bilinmez ama her türlü tiyatronun sergilendiği bu coğrafyada her şey her an olabilir.

Belki de bunun için Libya Başbakanı Dibeybe önceki gece aniden İstanbul’a gelerek Erdoğan’la görüştü. Bir gün önce Katar Dışişleri Bakanı Trablus’ta Dibeybe ile buluştu. Libya’da bulunan Türk askeri fiilen savaşta. Zaman zaman yoğun çatışmaların yaşandığı başkent Trablus’da işler çok karışık. Cuma günkü yazımda oradaki durumu özetlemeye çalışmıştım. Bölgesel ve uluslararası başkentler durumu yakından takip ediyor. Hiç kimse ama özellikle Mısır ve yandaşı BAE ve Suudi Arabistan Erdoğan’ın Libya politikalarından hoşnut değil. Belki biraz daha SWAP’lı dolar gönderirler, o da olmazsa başka yol ve yöntemlere başvururlar.

Adamların elinde çok koz var ve Peker bunlardan yalnızca biridir.

Karmaşık bir denklem!

AKP bu ülkeyi 20 yıldır yönetiyor ve mutlaka herkesi heyecanlandıracak bir ya da birden fazla senaryo yazıyordur.

Herkes yeni heyecanlara hazırlıklı olsun.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları