loading
close
SON DAKİKALAR

CHP süreci doğru değerlendirmeli, hiçbir şey yokmuş gibi davranarak sorunları çözemez

İmambakır Üküş
Tarih: 26.06.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, 24 Haziran seçim sonuçlarının ardından CHP içinde yaşanan tartışmalara ilişkin olarak, "Herkes CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirilebilir. Eleştirmeli de. Ama en son eleştiri yapması gerekenler yazılmayan vekiller ve vekil adayları" dedi.

İmambakır Üküş, "CHP kendi gerçeğiyle yüzleşmeli. Ama bunu partiye zarar vererek değil partiyi büyütecek tartışmaları yaparak yapmalı" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Herkes CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirilebilir. Eleştirmeli de. Ama en son eleştiri yapması gerekenler yazılmayan vekiller ve vekil adayları. Hele bir durun bir nefes alın. Daha YSK kesin sonuçları bile açıklamadı. Bu nasıl bir öfke patlaması? 1 Kasım'da atanınca niye itiraz etmediniz?

CHP bu süreci doğru değerlendirmeli. Hiçbir şey yokmuş gibi davranarak sorunları çözemez. CHP kendi gerçeğiyle yüzleşmeli. Ama bunu partiye zarar vererek değil partiyi büyütecek tartışmaları yaparak yapmalı. Kişiselleştirmeden ve parti hukukuna bağlı kalarak yapmalıyiz.

Kişisel yanlışlıklardan öte CHP'nin çok temel ideolojik, politik, örgütsel sorunları var. Çok ciddi kadro sorunları var. CHP ne yapacaksa önce kendi içinde ciddi bir tartışma süreci yaşamalı. Bu iç tartışma sürecinden sonra ne yapacaksa yapmalı. Önce ciddi bir fikri yenilenme şart."

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

avni kurtuldu

24 Haziran seçim sonuç bildirgesi:
-15 Milletvekili manevrası.
-Millet ittifakının oluşturulması.
-Muharrem İnce'nin adaylığı.
-Milletvekili aday listelerinin hazırlanışı.
-Muharrem İnce'nin olağanüstü performansı.
-Milletvekili adaylarının halkla buluşamaması.
-Örgütün sandıklara sahip çıkması.
-Seçim sonuçlarının işlendiği ve takibinin yapıldığı sistemin çökmesi.
-Seçim gecesi Genel Merkezin çelişkili açıklamaları ve CB adayı M.İnce'nin uzun süre ortadan kaybolması.
-M.İnce ve K.Kılıçdaroğlu'na ayrı ayrı saflardan siyasi taarruzların başlatılması.
YAPILMASI GEREKEN:
Tüm üyelikler sıfırlanmalı, sağlıklı üye yapılanması oluşturulduktan sonra tüm üyelerin katılımıyla ilçe ve il kongreleri yapılarak olağanüstü kurultaya gidilmeli.

26.06.2018, 23:43
Yorum Yap

Facebook Yorumları