loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin adaylarını tanıyan var mı?

İmambakır Üküş
Tarih: 13.02.2012
Köşe: @imambakirukus

İmambakır Üküş; Bu adaylar kim? Hangi ilden aday olmak için başvurmuşlar.

CHP İstanbul İl Örgütü 6 Nisan Cevahir Kongre Salonu’nda tam gün aday adaylarını basına ve örgüte tanıtacağını duyunca gerçekten çok sevindim. Çünkü, yüzlerce adayın olduğu söylenen İstanbul’da adayların kim olduğunu bilen hiç kimse yok. Belki böylece öğrenmiş oluruz diye toplantıya gittim.

***

Gerçekten gerek İstanbul’da gerek diğer illerde 4500 olduğu söylenen adayların kimler olduğunu bilen kimse var mı acaba?

Bu adaylar kim? Hangi ilden aday olmak için başvurmuşlar. Kaç genç, kaç kadın aday var. Veya aday adaylarının siyasal ve toplumsal geçmişleri ne? Daha önceleri hangi siyasi partilerde görev almışlar. Yada hiç siyasete bulaşmamışlar mı? Bu ve benzeri soruların cevabını bulabilmek, ne yazık ki mümkün olmadı…

Neden aday adayları CHP internet sitesinde yayınlanmadı? Neden illerin adayları o ilin sitesinde yayınlanmadı? Neden??

***

Aday adaylarının önemli bir bölümü, Ankara’daki görüşmelerini bırakmış, “tanıtım” toplantısına gelmişti…

Bir kısmıysa Ankara’dan dönmemeyi tercih etmiş, genel merkezde kulise devam etmişti. Toplantı başladığında, olayın aday adayı tanıtımı olmadığı ortaya çıktı. Ne aday adaylarının tam listesi açıklandı ne de aday adaylarına kendilerini tanıtma imkanı verildi.

***

Zaten daha önceleri toplantıya gelebilecekleri duyurulan Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarının gelmediği anlaşıldığında, toplantının tansiyonu düştü. Aday adaylarına kendilerini tanıtma imkanı verilmeyeceği de belli olduğunda, herkesin kafasında “bu toplantı niye yapıldı” sorusu uyandı…

***

Toplantıdaki sunuş konuşmasından sonraki anons ve çağrılar toplantının, en önemli amaçlarından birini de rotaya koydu; 17 Nisan yemekli toplantının davetiyelerinin satışı…

***

Bir önemli nokta, dağıtılan torbayı ilişkin CHP İstanbul il aday adaylarına dağıttığı toplantıda cinsiyetçi bir tercihte bulunmuş, kadın adayları yok saymıştır. Dağıtılan torbada, bir bayrak, flama ve bir erkek kravatı vardı… CHP İstanbul İl, daha baştan kadınları elemişti…

Bir diğer nokta, il örgütü tanıtılırken salonda olan eski-yeni ilçe bakan ve yöneticilerin önemli bir bölümü, kendi ilçeleri adına ilde görev alanları ya tanımaması yada tanısa bile ilçe desteğini sahip olmadığını söylemesidir.

***

Yine İstanbul İl… Yine yemek davetiyesi… Yine 1 milyon…

2009 Mart seçimleri öncesi başlayan o tarihten bu yana üçüncü gerçekleşen il yemekleri nedense hep 1 milyon… Biliyorsunuz, bu yemeklerden birisi “çığ” düştü gerekçesiyle iptal edilmiş, daha sonra yapılacağı bildirilmesine rağmen, bir daha yapılmamıştır.

***

Umarım ve dilerim ki bu işlerin kaydı kuydu bir yerlerde vardır. Ve hesabı verilebilir durumdadır. Bugüne kadar verilmedi de?

Sonuç olarak, İstanbul aday adayları toplantısında, aday adaylarını tanımak; tanıtmak mümkün olmadı. Ama olsun, en azından ilçe örgütleri kendi adlarına il yönetiminde olan insanları tanıdı. Bu az şey sayılmaz değil mi?

İmambakır Üküş
İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları