loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: AKP kaybedecek Türkiye kazanacak

İmambakır Üküş
Tarih: 19.04.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, erken seçim kararında İYİ Parti'nin seçime girmesine engel olma düşüncesinin etkili olduğunu ifade etti.

"Bu girişim ters tepecek" diyen Üküş, "Şimdi herkes bütün tartışmaları bir yana bırakmalı. Şimdi bütünleşme zamanı. Şimdi birleşme zamanı. 24 Haziran'da sandıkta birleşme zamanı. AKP kaybedecek. Türkiye kazanacak" dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İmambakır Üküş'üm paylaşımları şöyle:

"Sanıyorum bir yanlış anlama var. Tamam diploma yok. Tamam üniversite için sınavlara girmek lazım. Tamam sınavlar 24 Haziran'da. Seçim tarihini bugüne alması kafası karışmış demek. Hiç merak etme 24 Haziran senin tatile gidiş tarihin olacak. 

Cesaretin varsa OHAL'i kaldırsana. OHAL'siz AKP'yi yönetemez. OHAL olmasa orta da AKP diye bir parti bile kalmaz. OHAL'e rağmen AKP kaybedecek. Ne yaparsanız yapın yenileceksiniz. 

Saadet Partisi ve İYİ Partinin yükselişi AKP'de panik yarattı. Bu korkunun bu telaşında nedeni bu. Yasal sınır 60 gün olmasa bu pazar seçim yapalım diyecekler. Ama korkunun ecele faydası yok. AKP kaybedecek. Türkiye kazanacak.

Haziran direnişi ruhuyla, Haziran çoşkusuyla Haziran'da zafer, Haziran'da bayram. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız.

Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı seçimi kadar milletvekili seçimi de önemli. Milletvekili birinci turda seçilecek. Muhalefet partileri 600 kişilik meclisin çoğunluğunu kazanmayı hedeflemeli. Bu aynı zamanda ikinci turda büyük bir moral üstünlük de sağlar. Birlikte başaracağız.

#HAYIR güçleri seçimde kazanmak için ortaklaşmalı. Birincisi turda herkes adayıyla çıkmalı. İkinci turda #HAYIR blokundan kim kaldıysa herkes koşulsuz onu desteklemeli. İkinci turda Cumhurbaşkanı adayımız olan kişi yardımcılarını da ilan ederek kampanya yapmalı.

Galatasaray kulübü başkanı da baskın seçim yapıp kendini yeniden seçtirmek istemişti. Kimsenin adını bile bilmediği bir isme yenildi. Seçimlerde kurnazlık yapana fayda sağlamaz. Bugüne kadar yapılan tüm benzeri erken veya baskın seçimleri yapan kaybetti.
AKP de kaybedecek.

Belki de bizim bilmediğimiz başka korkularda bu acele seçime yol açmış olabilir. Özelikle ambargo hikayesi dolayısıyla gelecek büyük cezalar ekonomik ve finansal yıkıma sebeb olabilir. O yüzden cezalar gelmeden panikle alel acele seçim kararı alınmış olabilir. Bu acele, telaşla, panik içinde alınan seçim kararında Suriye'de olup bitenler de etkili. AKP'nin Suriye politikası çöktü. Terör örgütleri kaybediyor.
Hepsinin kaçış yeri Cerablus ve İdlip. Şimdi buraya kaçıyorlar. İdlip'in birçok köye Suriye güçlerinin eline geçti. İdlip düşerse ne olur?

Korktular çünkü ilk defa Saadet Partisi'nin oyu %5'i Karamollaoğlu'nun oyu ise %10'nu geçti.2019 Kasım'da olsa seçim belki tek başına barajı geçecek. İYİ Parti ise şu anda bile barajı geçiyor. HDP de bütün baskılara rağmen barajı geçiyor. 

Kaybedeceklerini gördüler. Gidişin ilk adımını attılar. Son adımı 24 Haziran'da hep birlikte atacağız. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte başaracağız

Cumhurbaşkanı seçimleri önemli ama milletvekili seçimleri de çok önemli Mecliste birinci turda #HAYIR bloku olarak çoğunluğu sağlamalıyız. Bunu hep birlikte başaracağız. Onun için İttifaklar, güç birlikleri çok önemli. Hep birlikte AKP'yi sandığa gömeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

avni kurtuldu

16 yılın özeti; oğul, kardeş, enişte, dünür.
24 Haziran'da hepsine yol görünür.
Hanlar, hamamlar, saraylar,
16 yıl boyunca çaldılar.
Ama 24 Haziran'da çalınacak İzmir marşı.
Zira ''yetti gari'' diyen Türk halkı bunlara karşı.

19.04.2018, 18:36
Yorum Yap

Facebook Yorumları