loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Bu, Taksim'in emekçilere yasaklandığı son 1 Mayıs olsun

İmambakır Üküş
Tarih: 01.05.2019
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Taksim Meydanı'nın işçilere 1 Mayıs'ta kapalı olmasına ilişkin olarak "1 Mayıs işçi sınıfı için özel anlamı olan bir yer. Çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Bu umarım son yasaklı yıl olur" dedi.

İmambakır Üküş, "İşçilerin gösteri hakkı AKP iktidarıyla yasaklanmış durumda. En kötüsü AKP'nin bu tutumuna DİSK başta olmak üzere demokratik kurumların boyun eğmesi, kabullenmiş olması" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş şunları kaydetti:

"Burası Taksim Kazancı Yokuşu. 77 1 Mayıs'ında işçilerin kutlamasında yapılan saldırıda çok sayıda işçinin hayatını kaybettiği yer. Bugün ne yazık ki polis ablukası altında. İşçilerin, emekçilerin mücadele arkadaşlarını anmasına izin verilmiyor. (Kazancı Yokuşu'nda) Bu gördüğünüz yokuşta çok sayıda emekçi hayatını kaybetti. Yüz binlerce emekçi burdaydı. Kontrgerilla saldırısıyla onlarca emekçi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Türkiye'de olduğu bir dünyada da 1 Mayıs mücadelesi büyük bedeller ödenen mücadeleler oldu. İşçilerin daha eşitlikçi, demokratik hayata kavuşması için mücadele edenler büyük bedeller ödedi. Umarım ki bu, Taksimin emekçilere yasaklandığı son 1 Mayıs olsun. Umarım önümüzdeki 1 Mayıs emek mücadelesinde hayatını kaybedenleri andığı, onların geleneklerinden aldığı güçle daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir dünya için mücadele ettikleri bir güne dönüşür.

(İstiklal Caddesi' girişi) Her gün yüz binlerce insanın gezdiği sokaklar 1 Mayıs dolayısıyla kapalı. Taksim Meydanı polis ablukasında. Uzun zamandır olduğu gibi Taksim Meydanı işçilere kapalı. İşçilerin gösteri hakkı AKP iktidarıyla yasaklanmış durumda. En kötüsü AKP'nin bu tutumuna DİSK başta olmak üzere demokratik kurumların boyun eğmesi, kabullenmiş olması.

2019'a geldiğimizde Taksim'in işçilere kapatılmasını anlamak mümkün değil. 1 Mayıs işçi sınıfı için özel anlamı olan bir yer. Çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Bu umarım son yasaklı yıl olur. Önümüzdeki yıl eşit, özgür demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin meydanı olur. Bütün işçiler burada 1 Mayıs'ı hep birlikte kutlarlar. Bunun için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayım . 2020'de Taksim Meydanı'nda buluşmak dileği ile..."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları