loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Bugün Türkiye bir yol ayrımında, herkesin tarihsel bir sorumluluğu var

İmambakır Üküş
Tarih: 27.05.2018
Köşe: @imambakirukus

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, 24 Haziran seçimlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak AKP'nin, HDP konusunda yeni algı operasyonları yaptığını belirtti.

HDP'nin barajı kolayca geçtiği algısının yanlış olduğunu ifade eden İmambakır Üküş "AKP dün her fırsatta HDP'ye saldırırken bugün HDP'yi yok sayıyor Yandaşlar ise HDP'nin baraj sorunu yok diyorlar Böylece dayanışma için HDP'ye oy verecekleri vazgeçirmeye çalışıyorlar" dedi.

İmambakır Üküş'ün 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı paylaşımlar şöyle:

AKP MHP blokunun mecliste çoğunluğu sağlaması mümkün değil. Bunun tek şartı HDP'nin barajı geçmesi HDP hem cumhurbaşkanı seçiminde hem de milletvekili seçiminde kilit parti Onun içinde AKP HDP konusunda yeni algı operasyonları yapıyor HDP barajı kolayca geçiyor algısı çok yanlış.

AKP dün her fırsatta HDP'ye saldırırken bugün HDP'yi yok sayıyor Yandaşlar ise HDP'nin baraj sorunu yok diyorlar. Böylece dayanışma için HDP'ye oy verecekleri vazgeçirmeye çalışıyorlar. Amaç HDP'nin barajı geçmemesi. Böylece Doğu, Güneydoğu'daki tüm milletvekillerini AKP'nin kazanması.

Bugün Türkiye bir yol ayrımında
Herkesin tarihsel bir sorumluluğu var
Ya hep birlikte tek adam rejimine karşı mücadele edeceğiz
Ya da Türkiye daha otoriter ve baskıcı bir rejime doğru gidecek
Siyasal ve ideolojik ayrılıklarımızı bir yana bırakmalıyız. Cumhuriyet için birleşmeliyiz.
 
İstanbul'da İYİ Parti Standlarına saldırı oldu Ankara'da Saadet Partisi standına silahlı saldırı oldu Polis yaralıların ambulansla gidişine bile izin vermedi Türkiye'nin önümüzdeki rejiminin ip uçları bunlar Bu saldırıları ancak dayanışma ile aşabiliriz Birlikte başarabiliriz
 
24 Haziran'da önümüzde bir fırsat var Birlikte bu gidişe dur diyebiliriz Önümüzde iki seçenek var:ya Millet ittifakına oy verebiliriz yada HDP'ye Cumhurbaşkanlığında Muharrem İnce Meral Akşener Temel Karamollaoğlu Selahattin Demirtaş'a oy verebiliriz Mutlaka sandığa gitmeliyiz
 
Mutlaka oy vermeliyiz Hangi gerekçeyle olursa olsun sandığa gitmemek oy kullanmamak veya geçersiz oy kullanmak AKP'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a hizmet eder Niyetimiz gerekçemiz ne olursa olsun nesnel durum budur AKP'nin kaybetmesi için sandığa gitmeli ve oy kullanmalıyız.
 
Şimdi Cumhuriyet ve demokrasi için birleşme zamanı. Şimdi bütün ayrılıkları bir yana bırakmalıyız. AKP 7 Haziran'da kaybetti. AKP 16 Nisan'da kaybetti 24 Haziran'da da kaybedecek Yeter ki birleşelim. Yeter ki sandığa gidelim. Yeter ki oy kullanalım. Yapabiliriz. Başarabiliriz. Başaracağız.
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları