loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Muharrem İnce, Atatürkçü kimliğiyle bilinen bir yerde en büyük alkışı ‘Demirtaş’ı ziyaret ettim’ dediğinde aldı. Edirne halkı birlikte yaşama iradesini onaylamış oldu

İmambakır Üküş
Tarih: 10.05.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Muharrem İnce’nin Edirne mitingi öncesinde Selahattin Demirtaş’ı ziyaretini değerlendirdi.

Dokuz8HABER’den İrem Afşin’e konuşan İmambakır Üküş, Muharrem İnce'nin konuşmasında en büyük alkışı 'Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettim' dediğinde aldığını belirterek, "Bu mitingde Edirne halkı birlikte yaşama iradesini onaylamış oldu" dedi.

Üküş, "Katillerin, tecavüzcülerin bile tutuksuz yargılandığı bir ülkede bir partinin cumhurbaşkanı adayı, milletvekili bu yarışa hiçbir şekilde tutuklu olarak devam etmemeli. Demokratik adil bir seçimi sadece kendimiz için değil herkes için istemeliyiz" diye konuştu.

İmambakır Üküş’ün açıklamaları şöyle:

“Bütün cumhurbaşkanı adayları meydan meydan dolaşıyor ama Selahattin Demirtaş ne yazık ki meydanları değil cezaevi avlusunda bile dolaşamıyor. OHAL koşullarında, eşitsiz, baskı altında seçim yapılıyor. Devletin bütün imkanları bir partinin bir adayının emrinde. Bütün medya neredeyse sadece bir adayı veriyor. Bütün bu eşitsizlik içinde Demirtaş’ın eşitsizliği daha büyük bir eşitsizlik. Meydanları dolaşma, kendisini destekleyenlerle bir araya gelme imkanı yok. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı bile özel izinle görüşebiliyor kendisiyle. Bu anti demokratik bir durum.

Demirtaş’ın, adaylığı kesinleştiği andan itibaren serbest bırakılması lazımdı. Milletvekili olduğu için vekillerin tutuksuz yargılanması bir anayasa hükmü. Herhangi bir kesinleşmiş cezası yok. Türkiye’nin şunu görmesi lazım; katillerin, tecavüzcülerin bile tutuksuz yargılandığı bir ülkede bir partinin cumhurbaşkanı adayı, milletvekili bu yarışa hiçbir şekilde tutuklu olarak devam etmemeli. Demokratik adil bir seçimi sadece kendimiz için değil herkes için istemeliyiz.

Muharrem İnce’nin Demirtaş ziyareti çok önemli. Trakya daha ulusalcı, Atatürkçü, cumhuriyetçi bir bölgedir. Bölünme korkusu konusundaki duyarlılığın yüksek olduğu bir yerdir. Muharrem İnce, cumhuriyetçi, Atatürkçü kimliğiyle bilinen bir yerde en büyük alkışı ‘Demirtaş’ı ziyaret ettim’ dediğinde aldı. Bütün yaşanmış olumsuzluklara rağmen insanlar birlikte yaşamak istiyor. Siyasetçilerin bu birlikte yaşama iradesinin önünde engel olmaktan çıkması gerekiyor.

6 ay önce bu meydanda bir CHP’nin bir yetkilisi Demirtaş’ı ziyarete geldiğinde büyük tepkiyle karşılanırdı, bugün alkış aldı. ‘Kürdüyle Türküyle birlikte yaşamı savunuyorum’ dediğinde en yüksek alkışı aldı. AKP genel başkanı ‘ne projeniz var?’ diyor. Türkiye için demokrasi güçlerinin en büyük projesi huzur ve birlikte yaşamaktır. 16 yıldır bu iktidar kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya, aynı camiye giden insanları bile birbirine düşürdü. Türkiye için şu an gerçekleştirilebilecek en büyük proje birlikte yaşama projesidir. Bu mitingde Edirne halkı birlikte yaşama iradesini onaylamış oldu."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları