loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı, CHP'nin iktidar olması için bütün kişisel kırgınlıklarımızı bir yana bırakmalıyız

İmambakır Üküş
Tarih: 21.05.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

İmambakır Üküş, "AKP kaybedecek, Türkiye kazanacak. Buna inanmalı ve bunu başarmak için çalışmalıyız. Muharrem İnce'nin Türkiye Cumhurbaşkanı olması için CHP'nin iktidar olması için bütün kişisel kırgınlıklarımızı bir yana bırakmalıyız" dedi.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. dönem milletvekili genel seçimi için açıklanan milletvekili aday listesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmambakır Üküş’ün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

"Biliyorum CHP listeleri kiminde sevinç kiminde üzüntü kiminde kırgınlık kiminde kızgınlık-öfke yarattı. CHP bu kadar iyi ve coşkulu işlerden sonra sanki akıl tutulması yaşadı. Ancak sonuçta bu bir tercih. Bazı isimler yazılacak bazı isimler yazılmayacak. 21 Mayıs saat 17.00 son saat.

Bugün saat 5'e kadar değişiklik için herkes çalışmalı. Herkesin itiraz etmeye hakkı var. İster kendi adaylığı için, ister desteklediği arkadaşı için veya itiraz ettiği kişinin değişmesi için mücadele etme hakkı var. Ancak bu hak parti düşmanlığına dönüşmemeli. Öfkemizin eseri olmayalım.

Öfkemiz, kırgınlığımız, üzüntümüz aklımızı esir etmesin. Son saate kadar itirazlarımızı yapalım. Bu parti düşmanlığına veya kişisel düşmanlıklara dönüşmemeli. Önümüzde önemli bir seçim var. Kimin listelerde olup olmadığından çok ülkenin ve CHP'nin geleceği önemli. Zaten itirazımız bundan.

İtirazımız kişisel değil. İtirazımız bu listede emeğe, liyakata ve örgüte değer verilmemesi. İtirazımız bu kadar önemli bir seçimde bu kadar keyfiliğin olmaması gerektiğindendir. Mesele memleket meselesi. Mesele parti meselesi. Mesele kişiler meselesi değil. Örgütü bilmeyen örgütü biçti.

Ama sonuç ne olursa olsun şimdi hesaplaşma zamanı değil. Sonuç ne olursa olsun şimdi görev Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı, CHP'yi mecliste çoğunluk yapmak. Şimdi Cumhuriyet için birlik zamanı. Şimdi Demokrasi için birlik zamanı. Şimdi CHP'yi iktidar yapmak zamanı. Şimdi görev zamanı.

Milletvekili olamadım diye üzülmeyin. Eğer Muharrem İnce'nin seçim kazanacağına inanıyorsanız çalışın iktidar olun, bakan olun veya devleti yönetmeye talip olun. Görünen o ki ya CHP MYK Muharrem İnce'nin kazanacağına inanmıyor ya da kendilerinde bakan olacak vasıf göremiyor

AKP kaybedecek, Türkiye kazanacak. Buna inanmalı ve bunu başarmak için çalışmalıyız. Muharrem İnce'nin Türkiye Cumhurbaşkanı olması için CHP'nin iktidar olması için bütün kişisel kırgınlıklarımızı bir yana bırakmalıyız. AKP 7 Haziran'da16 Nisan'da kaybetti. 24 Haziran'da da kaybedecek.

Şimdi Muharrem İnce'ye büyük görev düşüyor. Listeler dolasıyla oluşan kırgınlık ve küskünlüklere son vermek için tüm yazılmayan milletvekillerini ve yazılmayan örgüt temsilcilerini önce kampanyaya dahil etmeli sonra iktidara taşımalı. Büyük görev büyük sorumluluk hepimizi bekliyor.

Kazanacağız! Ancak bunu birlikte başarabiliriz. Şimdi kişisel kırgınlıklarımızı bir yana bırakmalıyız. Şimdi kim listede, kim yok tartışmalarını bir yana bırakmalıyız. Şimdi birlik zamanı. Şimdi CHP'yi iktidara taşıma zamanı. Şimdi Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapma zamanı. Yapabiliriz"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları