loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: 'Şimdi yeniden Cumhuriyet için mücadele zamanı'

İmambakır Üküş
Tarih: 29.10.2019
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

İmambakır Üküş Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümünde, Cumhuriyet için yeniden mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Şimdi Cumhuriyeti daha eşitlikçi daha özgürlükçü daha demokratik bir şekilde yeniden birlikte inşa etme zamanı" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla www.istanbulgercegi.com genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş yaptığı paylaşımlarla; "96 yıl önce egemenlik bir kişiden alınıp millete verilmiş ve hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmiştir. 96 yıl sonra geldiğimiz nokta egemenlik milletten alınıp yeniden tek kişiye verilmiş durumda" Cumhuriyete ve demokrasiye daha çok ihtiyaç duyduğumuzu yazdı.

Cumhuriyet için yeniden mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çeken İmambakır Üküş "Şimdi Cumhuriyeti daha eşitlikçi daha özgürlükçü daha demokratik bir şekilde yeniden birlikte inşa etme zamanı" dedi. 

Üküş, mücadele için ise "Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserine Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkacağız" dedi.

İmambakır Üküş'ün 29 Ekim'e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

-96 yıl önce egemenlik bir kişiden alınıp millete verilmiş ve hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmiştir 96 yıl sonra geldiğimiz nokta egemenlik milletten alınıp yeniden tek kişiye verilmiş durumda Saraydan millete geçen yetki yeniden saraya verildi.

-Şimdi yeniden Cumhuriyet için mücadele zamanı. Şimdi Cumhuriyeti daha eşitlikçi daha özgürlükçü daha demokratik bir şekilde yeniden birlikte inşa etme zamanı. Şimdi yeniden milletten saraya geçen egemenliği millete verme için mücadele etme zamanı Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Demokrasi.

-Kurtuluş mücadelesi yalnızca Emperyalizme karşı verilmedi aynı zamanda yerli işbirlikçilerine karşı da verildi, Dolayısıyla dün olduğu gibi bugünde bağımsızlığa ve Cumhuriyet'e içimizde karşı olanların düşman olanların olmasından doğal bir şey yok. Dün de bugün de aynı mücadele sürüyor.

"Yine yeniden Cumhuriyet...
Yaşasın Cumhuriyet...
Yaşasın Demokrasi..."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları