loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş'ten seçmenlere çağrı: Oyunuza sahip çıkın, seçmen listelerini kontrol edin

İmambakır Üküş
Tarih: 29.04.2018
Köşe: @imambakirukus

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli genel seçimlerinde oy kullanacak yurttaşlara seçmen listelerinde adlarının olup olmadıklarını kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

 2 Mayıs’ta saat 08.00 itibariyle askıya çıkarılacak, 12 Mayıs Cumartesi saat 17.00'de ise askıdan indirilecek olan seçmen listelerine ilişkin siyasetçi, gazeteci ve yazarlardan uyarı ve çağrılar gelmeye devam ediyor. 

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş de sosyal medya hesabı Twitter'dan 'Oyunuza sahip çıkın' çağrısında bulunrak "Şimdi Cumhurbaşkanı adayından da kimin milletvekili olacağından da önemli bir konular O konuda YSK seçmen listeleridir. O listede adın yoksa oy kullanamazsınız 'Geçen seçim oy kullanmıştım' demeyin o seçim kullanmış olman bugünde kullanacağın anlamına gelmez. Onun için kontrol et" dedi. 

İmambakır Üküş'ün sosyal medya hesabından seçmen listelerinin kontrol edilmesine ilişkin yaptığı paylaşımlar şöyle:

-  Seçim kadar hatta seçim sonucunu belirleyecek şey YSK seçmen kütüklerine bakmaktır. Önce kendinin seçmen olup olmadığını kontrol et. Sonra senin evinde başkasını seçmen gösterip gostermediklerini kontrol et. Sonra eş dost akraba arkadaş aklına kim gelirse ara onları da uyar.

-Bu noktada herkese ve her partiye büyük görev düşüyor esas büyük görev HDP'ye düşüyor. Olağan koşullarında bile Kürt seçmenin önemli bir bölümü kayıtlı değil. Şimdi son yaşanan olaylar sonrasında insanların yerinden yurdundan edildiği süreçte çok kişi oy verdiği yerde değil. Herkesi bulunduğu yere yazmalı.

-Son refarandumunda yerinden yurdundan oy kullandığı yerden ayrılmak zorunda bırakılan insanlar nedeniyle bölgede seçime katılım mecburen düştü. Şimdi herkesi bulunduğu yerden oy kullanabilmesi için katil olmaya çalışmalı. Bir oy seçimin kaderini değiştirebilir. O oy senin oyun.

-Şimdi Cumhurbaşkanı adayından da kimin milletvekili olacağından da önemli bir konular o konuda YSK seçmen listeridir O listede adın yoksa oy kullanamazsınız Geçen seçim oy kullanmıştım demeyin o seçim kullanmış olman bugünde kullanacağın anlamına gelmez Onun için kontrol et.

-YSK her seçimde listeleri güncelliyor. Hiç bir hile hurda olmasa bile değişiklikler olabiliyor
Onun için tembellik yapma YSK seçmen sorgulamadan bir kaç dk içinde kontrol et. Eş dost akraba arkadaş kim varsa uyar harekete geçir. Herşey bir oya bağlı o oy senin oyun. Oyuna sahip çık.
 
-Bütün partilere çağrımdır. Sınırlı zaman var. Her imkanı kullanarak herkesi seçmen kaydı olmaya davet edin
Uyarın. Harekete geçirin. Herkesi kendisini kontrol etmesini sağlayın. Herkesi evinde tanımadığı seçmen konusunda uyarın. Seçim oyla kazanılır. Önce oyu kazanın. Oy sahibi olun.
 
-Sosyal medyada ki tüm demokrat ve yurtseverlere çağrım. Türkiye'nin kaderi bir oya bağlı. O oy senin oyun olabilir. Bir yakınının bir tanıdığının oyu olabilir. Oy kullanırsan değiştirebilirsin. Oy kullanmazsan bir şey yapamazsın. Onun için seçmen listelerini kayıt çağrısı yapalım.
 
-Herkesi YSK listelerinde seçmen olarak olup olmadığını kontrol etmeye davet etmeliyiz. Her gün bu konuda uyarılarda bulunmalıyız. Mahallemizde çalıştığımız yerde okulumuzda bulunduğumuz her yerde herkesi uyarmalıyız. Seçmen kaydımızın olup olmadığını kontrol etmeliyiz.
 
-2-12 Mayıs arasında seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkacak İtirazlarınızı bulunduğunuz muhtarlıklara yapabilirsiniz YSK seçmen sorgulada seçmen olup olmadığınızı kontrol edin Her oyun çok büyük önemi var Oyumuza sahip çıkalım 12 Mayıs'a kadar bu konuyu gündemde tutalım.
 
 
 
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları