loading
close
SON DAKİKALAR

Libya, Suriye bahane, hedef İran

İmambakır Üküş
Tarih: 13.02.2012
Köşe: @imambakirukus

Ortadoğu kaynıyor. Ortadoğu yine yangın yeri. Hoş, kaynamadığı, yanmadığı zaman var mı ki?

Ortadoğu kaynıyor. Ortadoğu yine yangın yeri. Hoş, kaynamadığı, yanmadığı zaman var mı ki?

***

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Ortadoğu’nun haritasını ellerine cetvel alıp çizen emperyalist devletler, dün kendi çizdikleri sınırları, bugün yeniden çizmek için ortalığı ateşe veriyorlar…

***

Başta ABD olmak üzere, tüm emperyalist devletler, Ortadoğu’daki baskıcı ve gerici rejimleri desteklediler, kolladılar…

Demokrasinin D’siyle ilişkisi olmayan başta Suudi Arabistan olmak üzere, bütün gerici-diktatörlükler ABD, İngiliz ve Fransız devletlerinin himayesinde bugünlere geldiler.

***

Ortadoğu’da emperyalizmin ve İsrail’in hedefinde çok uzun bir zamandır İran var.

İran’ı halletmek için epeyce başarısız denemeler yaptılar. Ancak, bütün girişimler boşa çıktı. Daha önemlisi, yapılan her girişim ABD ve müttefiklerini itibarsızlaştırdı…

İsrail eliyle, gerçekleştirilen Lübnan ve Filistin operasyonları ve saldırıları da, boşa çıkarıldı. İsrail, yenilgiye uğratıldı…

***

Bugün ABD ve müttefikleri, İran’ı Ortadoğu’da yalnızlaştıracak bir operasyon gerçekleştiriyorlar.

Bütün gerici-baskıcı ve diktatoryal yönetimine karşın, Hüsnü Mübarek İran’ın işgaline karşıydı. Bugün artık yok…

Libya, ABD planlarına ters bir konumda ve İran’ın yanındaydı. Bugün, Libya NATO kuvvetlerinin işgaline karşı direniş içinde. Kendi derdine düşmüş durumda…

Şimdi sıra geldi, İran’ın en yakın müttefiki, yol arkadaşı Suriye’ye.

Doğrudan bir ABD örgütlenmesi olan “Müslüman kardeşler” (Mısır ve Suriye’de eski dönemde Sovyet yanlısı Mısır ve Suriye yönetimlerine karşı ABD tarafından örgütlenmişti) “Müslüman Kardeşler” örgütü öncülüğünde Suriye’de olaylar/eylemler gerçekleştiriliyor.

***

Türkiye, Irak işgalinde suç ortaklığı yaptı. Afganistan’ın ABD tarafından işgalini destekledi. Yetmedi, Libya’da NATO operasyonlarına katıldı.

Şimdi de, Suriye planının içinde Türkiye de var. Türkiye işbirliğiyle tezgahlanan sınır olayı ve mültecilik Suriye’nin NATO tarafından işgali için uluslar arası psikolojik ortak oluşturma girişimidir.

Amaç, olaylar bahane edilerek Suriye’nin, emperyalist güçler tarafından işgalidir.

Angelina Operasyonu da bunun bir parçasıdır. Dünyayı ikna etme girişimidir.

***

CHP, Libya’nın işgaline onay vererek emperyalist haydutluğa suç ortağı olmuştur. CHP, Libya konusundaki tavrını gözden geçirerek , Emperyalist haydutlardan değil, Libya halkından ve Libya’nın bağımsızlığından yana tavır almalıdır.

Suriye’nin işgali, Ortadoğu’yu daha beter ateşin içine atacak, İran’ın ABD tarafından işgalinin yolunu açacaktır. Başta CHP olmak üzere bütün herkese düşen görev; bu emperyalist işgalci tutuma karşı çıkmaktır.

***

Ortadoğu’da ABD planlarının suç ortaığı olan AKP’yi teşhir etmek, bu emperyalist haydutluğa tavır almak her demokrat ve yurtseverin görevidir.

***

ABD, Afganistan bataklığından çıkamadan, Irak’ta batağa saplandı…

Libya direniyor. Libya da ABD ve NATO kuvvetleri için bataklıktır, buradan da, çıkamayacaklar…

Hele, Suriye ve İran… Ateşle oynamaktır. Yalnızca ABD ve suç ortaklarını değil, herkesi yakacak bir yangındır.

Şimdiden, tedbir ve tavır alınması, (ki görünen Türkiye, ABD suç ortağı olmayı seviyor) gerekiyor. Bu yangın en çok Türkiye’yi yakacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları