loading
close
SON DAKİKALAR

AKP sandıkta kazanamadığı seçimi masa başında kazanmak için YSK eliyle milli iradeye darbe yaptı

İmambakır Üküş
Tarih: 07.05.2019
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "Dünün mağdur edebiyatı yapan AKP bugün mağrur ve zalim bir parti olmuş durumda. AKP öyle bir hale geldiki en çok rağbet ettiği sandık ve milli iradeyi hiçe saydı" dedi.

YSK dün skandal bir karara imza atarak İstanbul seçimlerini yenileme kararı aldı. istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, YSK eliyle çalınan seçim hakkında Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

İmambakır Üküş, "AKP sandıkta kazanamadığı seçimi masa başında kazanmak için YSK eliyle milli iradeye darbe yaptı. YSK açık ve net bir şekilde suç işledi. Kazanılmış ve hukuka uygun bir seçimi hukuka aykırı bir şekilde iptal etti. YSK AKP'nin baskısına boyun eğmedi ama İstanbul halkı boyun eğmeyecek" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş'ün paylaşımları şöyle:

"23 Haziran'da @ekrem_imamoglu fark atarak kazanacak derken bir temenniden bir dilekten bahsetmiyorum. Bir gerçeği dile getiriyorum
31 Mart'ta seçime giderken hiç kimse @herkesicinCHP @ekrem_imamoglu na şans tanımıyordu. Hatta @@kilicdarogluk İstanbul'u kazanacağız derken gülünüyordu. O kazanacağız derken gülünen @@kilicdarogluk ve @ekrem_imamoglu İstanbul'da bir tarih yazdı. Bütün olumsuz koşullara ve eşitsiz şartlara rağmen başarılı bir sonuç elde etti Hatırlayın Seçim kampanyası boyunca İstanbul'un bütün sokakları bütün bilbortları medya işgal altındaydı.

Devletin bütün imkanları AKP'nin emrindeydi. Büyükşehir belediyesinin bütün imkanları ellerindeydi. Daha önemlisi yenilmezlik ünvanı ellerindeydi. Kimse sandıkta AKP'yi yenemez algısı tüm topluma egemendi. Daha önemlisi muhalif kesim buna daha çok inanıyordu Sandıkta AKP yenilmezdi.

Ama 31 Mart'ta yenildiğini gördük. AKP- MHP- BBP- Hüdapar ittifakına rağmen bütün büyük kentlerde yenildiler. Adana, Mersin, Antalya, Ankara'da AKP-MHP bloku kaybetti. CHP ve Millet İttifakı kazandı. Demokrasi güçleri kazandı. Yenilmez denen AKP her yerde hemde sandıkta yenildi algı yenildi.

Şimdi Ankara'da @mansuryavas06, Adana'da @ZeydanKaralar01, Antalya’da @BocekMuhittin, Mersin'de @SecerVahap belediye başkanı. Ayrıca @herkesicinCHP elinde bulunduğu heryeri çoğu yerde oyunu arttırarak korudu. Hiç kazanılmaz denilen Bolu ve Kırşehir'i Bilecik'i kazandı CHP başarılı oldu.

@herkesicinCHP bütün yerleşik algıları yıktı. İttifak politikası esas olarak başarılı oldu. 16 Nisan'da başlayan süreç 31 Mart'ta devam etti. Demokrasi güçlerinin büyük bölümü bir şekilde bir arada oldu olabildi. İstanbul'da ki başarının sırrı da burada. Şimdi bu birlikteliği korumalı.

@ekrem_imamoglu İstanbul adayı olduğunda bütün her şey aleyhindeydi. Tanımıyordu. Küçük bir ilçenin belediye başkanıydı. İstanbul'un bütün büyük ilçeleri açık farkla AKP'nin elindeydi. @herkesicinCHP her zaman olduğu gibi iç sorunları ilçelerde kim aday olacak tartışmaları içindeydi.

Dün kimsenin tanımadığı bilmediği bir @ekrem_imamoglu adaydı. Dün kimsenin hiçbir yerde seçimi kazanamaz denen bir @herkesicinCHP söz konusuydu. Şimdi İstanbul'un Türkiye'nin bütün dünyanın tanıdığı @ekrem_imamoglu aday. Şimdi seçim kazanamaz denen biri değil kazanmış biri aday.

Artık @ekrem_imamoglu için tanıdığı bildiği biri aday. Artık hiçbir seçimi kazanamaz denen @herkesicinCHP değil başta Ankara olmak üzere bütün büyük kentleri kazanan bir parti var. Ayrıca daha önemlisi hukuk katledilerek elinden belediye başkanlığı alınmış bir @ekrem_imamoglu var.

Dünün mağdur edebiyatı yapan AKP bugün mağrur ve zalim bir parti olmuş durumda. AKP öyle bir hale geldiki en çok rağbet ettiği sandık ve milli iradeyi hiçe saydı. Günlerce yenilgiyi kabul etmedi. Günlerce oylar yeniden sayıldı. Ancak sonuç değişmedi. Her sayımda @ekrem_imamoglu kazandı.

AKP sandıkta kazanamadığı seçimi masa başında kazanmak için YSK eliyle milli iradeye darbe yaptı. YSK açık ve net bir şekilde suç işledi. Kazanılmış ve hukuka uygun bir seçimi hukuka aykırı bir şekilde iptal etti. YSK AKP'nin baskısına boyun eğmedi ama İstanbul halkı boyun eğmeyecek.

Şimdi AKP'yi İstanbul'da daha büyük bir yenilgi bekliyor. İstanbul kendi iradesine sahip çıkacak. İstanbul başkanına sahip çıkacak İstanbul'un başkanı @ekrem_imamoglu 23 Haziran'da da bu sonuç değişmeyecek. Başardık. Yine başaracağız. Yeter ki umutsuzluğa yılgınlığa kapılmayalım.

Bakın 31 Mart'ta seçime giderken İstanbul'un en büyük iki ilçesi AKP'nin elindeydi. Bu ilçeler Esenyurt ve Küçükçekmece ilçeleri Esenyurt'ta seçmen sayısı 556.619, Küçükçekmece'de seçmen sayısı 539.925. Şimdi bu iki büyük ilçede AKP kaybetti. @herkesicinCHP kazandı. Bu ilçeler CHP'de.

31 Mart'ta İstanbul'un bu en büyük iki ilçesi bütün maddi ve manevi imkanlarıyla AKP'nin emrindeydi. Şimdi ise durum farklı İstanbul seçim sonuçları ne olursa olsun bu ilçe @herkesicinCHP de artık. Bu seçimde bu kez bu iki ilçe bütün imkanlarıyla @ekrem_imamoglu için çalışacak.

Yalnız bu iki ilçede ki iyi bir çalışma bile İstanbul'a büyük fark getirecektir. Her şey İstanbul halkının gözü önünde oldu İstanbul halkı yapılan hileleri yapılan haksızlıkları gün be gün gördü yaşadı. Her gün @ekrem_imamoglu nu daha çok tanıdı, daha çok sevdi. Artık bu sevda bitmez.

31Mart'ta @ekrem_imamoglu seçim kampanyasını tek başına yürüttü. Şimdi ise yalnız olmayacak. Yanı başında @mansuryavas06 @ZeydanKaralar01 @DocDrLutfuSavas @BocekMuhittin @osmangurun @OZLEM_CERCIOGLU @SecerVahap @Y_Buyukersen @kadira59 @tuncsoyer olacak Türkiye'nin yıldızları olacak.

@ekrem_imamoglu asla yalnız olmayacak. Vicdan sahibi herkes onun yanında olacak. Adaletsizliğe karşı olan herkes onun yanında olacak. Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunan herkes onun yanında olacak. YSK eliyle yapılan darbeye karşı olan herkes yanında olacak. 

Başardık Yine başaracağız. Bu kez hedef %50'nin üzerinde oy olmak. Bunu daha önce 16 Nisan'da başarmıştık. 16 Nisan'da İstanbul %51.35 HAYIR dedi. Yine yapabiliriz. Yine başarabiliriz. Bekle bizi İstanbul haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz. İstanbul'u hak edene vermeye geliyoruz.

Yılgınlık yok. Karamsarlık yok. Daha yapacak çok işimiz var. El ele kol kola girip çalışacağız. Daha çok çalışacağız. Birliğimizi büyüteceğiz. Ötekisi olmayan bir İstanbul için bir Türkiye için çalışacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız #herşeyçokgüzelolacak"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları