loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: AKP ittifak yasasıyla kendi kazdığı kuyuya düştü

İmambakır Üküş
Tarih: 12.06.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "Millet ittifakı AKP ve Erdoğan'ın ezberini bozdu. Erdoğan'ın istediği CHP ve Kılıçdaroğlu karşıtlığı üzerinden bir seçim kampanyası yürütmekti. Ancak AKP'nin bütün planı suya düştü" dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan İmambakır Üküş, "Bu dönemin bu sürecin sihri dayanışmada gizli. Bu karanlıktan aydınlığa dayanışma ile çıkacağız. Bu zorbalığı dayanışma ile yeneceğiz. Herkes meselenin parti meselesi olmadığının farkında. Herkes ideolojik siyasal farklılıklarını kişisel beklentilerini bir yana koymuş durumda" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"AKP ittifak yasasıyla kendi kazdığı kuyuya düştü. AKP hiçbir şekilde CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, DP'nin bir araya geleceğini hesaplayamadı. Kılıçdaroğlu AKP'nin oyununu bozdu. Hem İYİ Parti seçimlere girdi hem de ittifaka. Şimdi AKP ne yaparsa yapsın Meclis'te çoğunluğu kaybedecektir.

Millet ittifakı AKP ve Erdoğan'ın ezberini bozdu. Erdoğan'ın istediği CHP ve Kılıçdaroğlu karşıtlığı üzerinden bir seçim kampanyası yürütmekti. Ancak AKP'nin bütün planı suya düştü. Kılıçdaroğlu üç başarılı hamle ile AKP'nin oyununu bozdu 15'ler olayı, İttifak, M. İnce'nin adaylığı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı adaylığında "çatı aday"dan vazgeçilmesi de çok önemli. AKP ve Erdoğan tek cephede değil çok cephede mücadele etmek zorunda kaldı. M.İnce de M.Akşener de T.Karamollaoğlu da çok başarılı bir kampanya yürütüyor. Demirtaş cezaevinde olmasına rağmen etkili-başarılı.

Zaten başarıyı AKP ve Erdoğan'ın ezberinin ve dengesinin bozulmasından görüyoruz. AKP şaşkın ördek gibi. Artık AKP'liler bile AKP ve Erdoğan'ın kaybedeceğini görüyor onlar da artık bunu dile getiriyor bunu konuşuyor. Başarabiliriz. Yapabiliriz. Birlikte başaracağız. Birlikte kazanacağız.

Bu dönemin bu sürecin sihri dayanışmada gizli. Bu karanlıktan aydınlığa dayanışma ile çıkacağız. Bu zorbalığı dayanışma ile yeneceğiz. Herkes meselenin parti meselesi olmadığının farkında. Herkes ideolojik siyasal farklılıklarını kişisel beklentilerini bir yana koymuş durumda.

AKP ne yapacağını şaşırmış durumda. Çaresizlik içinde umudunu CHP içinde fitne çıkarmaya başlamış. AKP'li bakan CHP'liler Muharrem İnce'ye oy vermeyecek, M. İnce'nin oyu CHP'nin oyunun altında olacak demiş. Tam tersine bütün CHP'liler Muharrem İnce'ye oy verecek. Bunda hiç kuşku yok.

CHP'lilerin Muharrem İnce'ye oy vermesi değil, esas AKP'yi telaşlandıran paniğe kapılmasına yol açan şey CHP'li olmayanların da Muharrem İnce'ye oy verecek olmasıdır. M. İnce'nin oyu CHP'nin oyunun çok üstünde olacaktır. Muharrem İnce CHP'nin değil Türkiye'nin Cumhurbaşkanı adayı.

Kılıçdaroğlu M.İnce'nin adaylığla zaten bunu amaçlamıştır. Zaten Muharrem İnce'nin daha fazla oy alabileceği ön görülmüştür. Eğer Muharrem İnce CHP'den düşük oy alırsa esas Kılıçdaroğlu ve CHP başarısız olmuş demektir. CHP'den yüksek oy alırsa CHP ve Kılıçdaroğlu başarılı olmuş olur.

Çeşitli kırgınlık veya küskünlüklerden dolayı CHP'ye oy vermeyecek olanlar bile Muharrem İnce'ye oy verecektir. Kılıçdaroğlu bu süreçte her türlü kişisel siyasal bencillikleri aşan tavırla İYİ Partiye destek oldu, ittifaka öncülük etti ve M. İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

AKP'liler hiç merak etmesinler. CHP'liler eksiksiz bir şekilde Muharrem İnce'ye oy verecek. CHP'li olmayan milyonlarca seçmende Muharrem İnce'ye oy verecek. AKP'li MHP'li seçmenden de önemli oranda Muharrem İnce oy alacak. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün CHP'liler çalışıyor.

Çeşitli nedenlerle CHP'de aktif siyasetten kopmuş herkes Muharrem İnce için seferber olmuş durumda. Muharrem İnce'nin en yüksek oy alması için muazzam bir dayanışma ortaya konuyor. Çünkü şimdi kazanma umudu var. AKP ve Erdoğan hem yorgun hemde tükenmiş durumda. AKP dökülüyor.

Türkiye AKP'nin döküldüğünü görüyor. AKP Türkiye'yi yordu artık Türkiye artık nefes almak istiyor. Kazanma imkanı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu AKP'nin oyun planı bozdu. Umudu güçlendirdi. Kazanabiliriz çoşkusu her yere egemen oldu. Bu durum AKP'de korku ve panik yaratmış durumda."

 

 

ÜYE YORUMLARI

avni kurtuldu

Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun hamleleri AKP ve RTE'nin kimyasını bozdu.
AKP'liler bu bayram fitre yerine FİTNE dağıtmaya başladılar.
Garibanın umudu fitrede, RTE'nin umudu FİTNE'de.

14.06.2018, 22:46
Yorum Yap

Facebook Yorumları