loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Belediyelerde AKP yandaşı sendikaların gücü kırılmalı, işçi ve memurları kazanmak için seferberlik ilan edilmeli

İmambakır Üküş
Tarih: 27.09.2019
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, belediyelerde AKP yandaşı sendikaların gücünün kırılması gerektiğini belirterek, "İşçileri ve memurları kazanmak için seferberlik ilan edilmeli" dedi.

İmambakır Üküş, Hak İş ve Memur Sen'in kamu gücünü kullanarak belediyelerde örgütlendiğini  vurgulayarak, çalışanların baskıyla üye olmak zorunda bıkarıldığını ifade etti .

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla belediyelerdeki sendikal örgütlenmeye dikkat çeken İmambakır Üküş, "Başta İstanbul, Ankara olmak üzere her yerde Hak İş ve Memur Sen örgütlenmesi bitirilmeli. Bunun için işçileri ve kamu çalışanlarını ikna etmek için seferberlik ilan edilmeli. Bir tek işçi, bir tek memur bırakılmamalı. İşçileri ve memurları kazanmak için seferberlik ilan edilmeli. Belediye İş ve Genel İş ile Tüm Yerel Sen ve Tüm Bel Sen bu örgütlenmelerde rakabet değil dayanışma içinde olmalı" dedi.

İmambakır Üküş'ün paylaşımları şöyle:

"AKP'nin toplumsal dayanağını oluşturan örgütlenmeler var. Tarikatlar, cemaatler, vakıflar AKP'nin doğal tabanı gibi ne yazık ki. AKP'ye destek olmayan veya zaman içinde desteğini kesen tarikat ve cemaatlere ise her baskı yapılıyor. Furkan Vakfı'na el konuldu, Alparslan Kuytul cezaevinde.

Hak İş ve Memur Sen sendikaları da AKP'nin yandaş örgütlenmeleri. Varlıklarını AKP'ye borçlu örgütlenmeler. AKP sayesinde büyük bir güce ulaştılar. Hem üye sayısı en yüksek hem de ekonomik gücü çok büyük sendikalar oldular. Her seçim döneminde aleni bir şekilde AKP'ye destek verdiler.

Hak İş ve Memur Sen kamu gücünü kullanarak örgütlendiler. Yukarıdan baskılarla insanları üye olmak zorunda bıraktılar. Bugün AKP iktidarı yıkılsın, Hak İş ve Memur Sen'den geriye hiç bir şey kalmaz. İktidar yandaşı işçiyi, emekçiyi savunmayan kuruluşlar bunlar. Bugün Hak İş ve Memur Sen'in gücünü oluşturan yerlerin başında belediyeler geliyor. Belediye işçileri ve memurları binbir baskıyla Hizmet İş'e ve Bem Bir Sen'e üye yaptılar. Şimdi başta İstanbul, Ankara olmak üzere çok sayıda belediyeyi AKP kaybetti. Şimdi sıra buralarda örgütlenmede. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere her yerde Hak İş ve Memur Sen örgütlenmesi bitirilmeli. Bunun için işçileri ve kamu çalışanlarını ikna etmek için seferberlik ilan edilmeli. Bir tek işçi, bir tek memur bırakılmamalı. İşçileri ve memurları kazanmak için seferberlik ilan edilmeli. Belediye İş ve Genel İş ile Tüm Yerel Sen ve Tüm Bel Sen bu örgütlenmelerde rakabet değil dayanışma içinde olmalı. Birbirinizin rakibi değilsiniz. Hedef Hizmet İş ve Bem Bir Sen olmalı. Hedef Hak İş ve Memur Sen olmalı. AKP yandaşı bu sendikaların gücü kırılmalı. Başarmak zorundayız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları