loading
close
SON DAKİKALAR

Mersin Kalkınma Sempozyumu

Prof. Dr. Ahmet Özer
Tarih: 12.02.2012

Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yönetimi ile “Mersin Kalkınma Sempozyumu” düzenlendi...

Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yönetimi ile düzenlenen “Mersin Kalkınma Sempozyumu”na
Mersin Valisi, Belediye Başkanları, Toros Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. D. Tayyar Şen, STKO’ların başkanları, basın mensupları, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

İstanbulgercegi.com haber sitemizin köşe yazarı olan Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’in açılış konuşmasını köşesinde ve sitesinde yayınlıyoruz.

“Değerli konuklar, 
Çağımız kalkınma çağıdır.

Kalkınmanın ise 2 değerli kaynağı var: Bunlardan biri insandır öbürü ise bilgidir.

İnsanı dönüştürmenin en etkili yolu eğitimdir. (Örgün) eğitimin en üst seviyesi ise üniversite eğitimidir. Çünkü üniversiteler ülkenin hem yönetim hem de üretim kapasitesi için nitelikli insan yetiştirirler.



Bilgiye gelince, (bu konuda sadece şu kadarını söyleyeyim:) çağımızda bilgiyi üretenler yönetecek onu sadece tüketenler ise yönetilmeye mahkum olacaktır.

Şimdi gelelim bu iki belirlemenin sempozyumumuzla ilişkisine. Sorulabilir? Biz neden bu sempozyumu düzenledik? 
İki ana nedeni var bunun:
1-Bilgiyi üreten de, nitelikli insan yetiştiren de üniversitedir.

2-Üniversitenin bilgi üretmek ve nitelikli insan yetiştirmek yanında üçüncü bir görevi daha var. O da toplumsal katkı yaratmaktır. 

Bunun için üç maymunu oynamaktan vazgeçmesi ve fildişi kulelerden inmesi lazım. 

Yani, üniversite sanayi, üniversite ticaret, üniversite kent iş birliğini kurmaktır bu görev.

Yani üretilen bilginin hayata geçirilmesine öncülük etmektir. İşte biz Toros Üniversitesi olarak bu gün sizlerin değerli katkı ve katılımlarıyla bunu gerçekleştiriyoruz.



Mersinimize gelince;
On yıllardır kalkınmanın stratejisini çizme konusunda tartışıyor Mersin? Neden bir Konya, bir Antep, bir Kayserinin, Denizli’nin yaptığını yapmadık diye? Üstelik bizde olan birçok nadide özellik onlarda yok. Şimdi artık zamanıdır ve zamanın ruhu bizi zorluyor.

Şimdi bu cevabı bulma aşamadayız. Buna kalkış aşaması diyoruz. Yani uçağın havalanmadan önce tekerlerinin pistten kesildiği ve en zorlandığı an. İşte Mersinimiz de şimdi bu take off aşamasında bir değişim yaşıyor.

Burada bize düşen, yani diğer bir deyişle yapmamız gereken şey; zamanın ruhunu ıskalamadan bu değişimin hızına, yönüne ve niteliğine hep birlikte müdahale etmek, katkıda bulunmaktır. Sn valimizin, belediye başkanlarımızın, iş ve üniversite aleminin öncülüğünde, hep birlikte el ele verirsek başaracağımıza inanıyorum. 

Bunu başarabilirsek (ki başaracağımıza inanıyorum) kısa sürede Mersini Akdeniz’in ve Türkiye’nin güneyde parlayan yıldızı haline getirebiliriz. Ben bu potansiyelimizin ziyadesi ile olduğunu düşünüyorum. Bu amacı gerçekleştirmeye katkı sunacak olan herkese şimdiden selam olsun.

Sözlerime son verirken etkinliğimizi şereflendiren Sn. Bakanımıza, Sn. Valimize, Belediye başkanlarımıza, İş alemimizin başkanlarına, STKO başkanlarına ve siz değerli katılımcı ve konuşmacılara teşekkür ediyoruz.

Ayrıca üniversitemiz etkinliklerinin sürmesi konusunda bizden maddi manevi desteğini esirgemeyen mütevelli heyeti başkanımıza Sn. Ali ÖZVEREN’E teşekkür ediyorum.

Genel sekreterimiz ve eğitim direktörümüzün şahsında emeği geçen bütün idari personelimize teşekkür ediyorum.
Son olarak şunu belirteyim; sempozyum konuşmaları kitap haline getirilerek sizlere ayrıca sunulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Sempozyumun amaçları doğrultusunda başarılı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Prof. Dr. Ahmet Özer Toros Rektör Yardımcısı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları