loading
close
SON DAKİKALAR

Sıra Liberallere mi Geldi?

Prof.Dr. Bekir Koçazeybek
Tarih: 14.02.2012

Bu öykü tam bugünlerde “Yetmez ama evetçi” olan ve 2002 yılından bu yana AKP şakşakçılığı yapan Liberallere denk düşmüyor mu sevgili dostlar.

Nazi Almanya’sında Rahip Martin Niemüller’in başına gelen olayı bizim gibi 78 kuşağından olanlar ve 68 kuşağından gelenler çok iyi bilirler, neredeyse toplumda bilmeyen de yoktur. 12 Eylül sonrası genç kuşaklarda son günlerde bu öyküyü sosyal medyadan sık duymaya başladılar. O meşhur öykü şöyledir;

Naziler önce koministler için geldiler bir şey demedim, çünkü kominist değildim. Sonra Yahudiler için geldiler bir şey demedim, çünkü Yahudi değildim. Sonra Sendikacılar için geldiler bir şey demedim, çünkü sendikacı değildim. Sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler söyleyecek kimse kalmamıştı.

Bu öykü tam bugünlerde “Yetmez ama evetçi” olan ve 2002 yılından bu yana AKP şakşakçılığı yapan Liberallere denk düşmüyor mu sevgili dostlar.

2007 yılından bu yana kendine demokrat ve türbanla sınırlanmış özgürlük anlayışı içindeki AKP’nin, Devletin tüm organlarını bir bir kendi anlayışı içinde örgütlerken bu liberal arkadaşlar özgürlük, vesayet, Avrupa Birliği kandırmacaları altında desteklerini AKP’den esirgediler mi? hayır.

Şimdi Taraf Gazetesinin yöneticileri ve meşhur muhabirleri ve 2. Cumhuriyetçi olup, cemaaatin TV’lerinde boy gösteren Altan kardeşlerin küçüğü niye “MİT tarafından dinleniyorum” diye şikayet ediyorlar, Öğretim üyeleri, Rektörler, Yazarlar, Düşünürler, Sendikacılar Anti- Emperyalist yurtseverler, Atatürkçüler ve tüm muhalifler bir bir telefon dinlemeleriyle Silivri’ye gönderilirken, Anayasal kurumlar ve muhalif siyasi partilerde pervasızca dizi dizi dinleme cihazları çıkarken, bu liberaller hangisi başkaldırıyı gösterdiler. Anayasa Referandumda “ Yetmez ama evet” diyen ve AKP’ ye koltuk değneği olanlar kendi gazeteci arkadaşları sırayla telefon dinlemeleriyle içeriye alınırken ne yaptılar ki? Şimdi bunlardan bazıları NTV, Habertürk gibi TV kanalllarında ki, işlerinden olmadılar mı? Önümüzdeki günlerde hangisine sıranın geleceği hangisinin işinden olmayacağının garantisi var mı?

Bu Liberal gazeteci arkadaşlar ne İran’daki Humeyni’yle işbirliği yapıp Şahı deviren ve her biri Vinçlere bağlı darağaçlarında can veren TUDEH ve Halkın Fedaileri üyelerinin kaçınılmaz akibetlerinden nede Martin Niemüller’in sonucundan ders almışa benziyorlar. Onlar tıpkı Martin Niemüller olayında olduğu gibi, tüm yurtseverler, anti-emparyalistler ve AKP’nin ve cemaatin hedefi tüm muhalifler sabaha karşı polis marifetiyle içeriye alınırken, ne yaptılar şimdi bize ne oluyor diye soruyorlar. Sormaya hakları yok, çünkü onlar o günlerde sustular şimdi kendilerini yine savunacak insan arıyorlar, ama ne yazık ki bu liberaller kendilerini savunacak insanları bulamayacaklar, çünkü onları savunacak insanların çoğu Silivri’de yatmaktalar. Lafımızı yine çok bilinen ve çok sıkça dillendirilen bir sloganla bitirelim. “ Susma, sustukça sıra sana gelecek”.

Ey Liberaller, ey yetmez ama evetçiler, ey soroscular sizlere duyurulur. Tarih sizlere bir şey verememiş ama şunu iyi bilin ki usta yazar Bertold Brecht “Mücadele eden yenilgiye uğrayabilir, mücadele etmeyen zaten yenilmiştir” lafıyla ne güzel sizleri tarif ediyor.     

Prof. Dr. Bekir Kocazeybek      

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları