loading
close
SON DAKİKALAR

Yenicilik artık eskidi

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler
Tarih: 30.11.2014

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler; Yeni-iktidarın darbelerden şikayeti, yeni muhalefetin operasyon şikayetine bulandı. Kime baksan ağlıyor, kümesler ise şaşkın!

Bugünlerin siyasal fıkrası şu: Tilkiyi tavuk kümesine bekçi yapmışlar, hüngür hüngür ağlamaya başlamış. Daha ne istiyorsun, demişler, kümese bekçi olmak kötü mü? Kötü olur mu hiç, demiş, inanamıyorum da sevincimden ağlıyorum.

Yeni siyaset, işte böyle gözyaşları içinde kendine özgü bir sözlük yazdı. Yeni-iktidar komplo - kumpas - darbe/paraleller, yeni-muhalefet tuzak - tezgah - operasyon/projeler dünyası yarattı. Yeni-iktidarın darbelerden şikayeti, yeni muhalefetin operasyon şikayetine bulandı. Kime baksan ağlıyor, kümesler ise şaşkın!

***

Yeni siyasetin demirbaşları gizli dinleme - sinsi izleme; şantaj - tehdit; tetikçi gazete - site; kazip şöhretlerin heyecanlı ağızlarıyla kalemleri. Yeni iktidar kendi yolunu “bana darbe yapılıyor, yapılacak, yapılabilir” diye açtı. Yeni - muhalefet operasyonlardan şikayetle ömür uzatmanın kolay yolunda zaman dolduruyor. Darbelerden vurulan demle operasyonlardan vurulan demlerden aynı aklın vurguncu kokusu geliyor.

***

ABD’de yeni -siyaset, neo-con diye tanınarak başka ülkeleri işgale girişenler. Dünyanın dört bir yanında Ebu Garib ile Guantanamo işkencehanelerine gömüldüler. Avrupa’da ise yeni siyaset, yenisol olup, işgalcilik utancından kurtulmanın yolunu papaz olarak günah çıkarma odalarına gömülmekte buldu. Şimdi yeni-siyaset, küreselcilik çıkmazını ABD - AB Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması’yla aşma derdinde. Dünyayı yeniden kelepçelemenin, o da kendi ömrünü böylece uzatmanın yollarını arıyor. Yeni’lerin sırları dökülüp duruyor.

***

Darbe var! Operasyon var! Diye kurulan korkutmaca oyunu, Amerikalıların neo-con aklından üreme; bizde F tipi kumpasçılığa tapulanmış işlerden biri.

Bu akıl şimdi kendini “operasyon var” diye yinelediğine göre, demek ki Yeni’cilik artık eskimiştir. Şimdi doğru ve gerçek olanın yolunu açma vakti. Onun aracı da ideolojik eleştiri.

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler
CHP İzmir Milletvekili

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları