loading
close
SON DAKİKALAR

Ailem Onu İstemiyor

Şebnem Nur
Tarih: 25.07.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Tüm bunların yanında; sevgiliniz, sırf ailenize kendisini kabul ettirsin diye de, tamamen kendisinin dışında bir kimliğe bürünmesin. Sırf evliliğiniz olsun diye, olmadık senaryolar uydurmayın. Yalan ve kandırmacalar üzerine bir aile kurmayın.

Birbirleriyle örtüşen mesleklere sahibiz.
Tanışma hikayemiz de gayet nezih.
Sevgili olduğumuz süre de bir yılı biraz geçti.
Bir ömrü birlikte geçireceğimize olan inancımızdan,
Ailelerimize de açılmaya karar verdik.
Onun ailesi, özellikle de annesi beni bağrına bastı.
Ama ne yazık ki ailem hiç olumlu tepki vermedi.
Hayatımı birlikte geçirmeye karar verdiğim kişiyi,
Seçmem konusunda ailemle her hangi bir sıkıntı,
Yaşamayacağımı sanıyordum,
Oysa...

Yaş farkı, eğitim farkı, coğrafya farkı, semt farkı, gelir farkı, din farkı, mezhep farkı...

Sizi; iyi okullarda okutmuşlardır, iyi kariyerler yapmışsınızdır, artık giyim tarzınıza karışmıyorlardır, arkadaşlarınızla yurtdışı seyahatine çıkmaya izin vardır, teknolojik hiçbir yenilikten geri kalmıyorsunuzdur, eve geç saatlerde gelme hakkınız bile vardır!

Ama konu evliliğe gelince...

Kimi zaman örfi sebepler, kimi zaman elalem ne der, kimi zaman kendini daha üstün ya da aşağı görmeler, yetersiz eğitim seviyesinden sebep ufuk ve vizyon kıtlığı, önyargılar, yanlış algılar, kısmetinizi onların seçmemiş olması ve daha pek çok sebep ile, evlenmek istediğiniz kişiye karşı olumsuz tavır içine girerler.

Genellikle babanın “istemezük” tavır içinde görüldüğü bu gibi durumlarda, evlenmek istediğiniz kişi çok da aykırı biri değilse, belli bir müddet dil döküp, ikna çabalarıyla, muvaffakiyete erebilirsiniz.

Ama, kimi zaman da; ölümü çiğnersin, gidersen bu eve dönemezsin, seni hayatımızdan sileriz, gibi geri dönüşü olmayan, ağır restleşmelere de gidilebilmektedir. Hatta kimi zaman bunları demek için, hayatınızda birinin olduğunu bilmek dahi yeterli olabiliyor. Onu tanımaya bile lüzum görmeden.

▫️ Öncelikle ailenizi, müstakbel eşinizle tanışmaya ikna edin. Mümkünse bu tanışma ailenizin evinde gerçekleşsin. Sevgiliniz, ailenizin hoşlanacağı giyim tarzı, renk seçimi, koku, hediye ile gitsin. Konuşma aralarında da, ailenizin ikna edilmesi gereken ferdinin severek kullandığı özlü bir sözü söylemesi sempati yaratır. Aynı takımı tutmak yahut siyasi görüşe mensup olmak da artı puan getirecektir.

▫️ Müstakbel eşiniz, konuşmalara zaman zaman ‘çünkü’ ile başlasın. Bu, söylediklerinin ikna ediciliğini destekleyecektir.

▫️ Aşk; romantizm ve şairane söylemlerle beslenir. Sevgiliniz, sizi nasıl yaşatacağını ve hayatındaki yerinizi şiirsel bir dille anlatabilir.

▫️ Maddi varlık daima etkileyicidir. Eğer müstakbel eşinizin bu yönü sağlamsa, öne çıkartmaktan çekinmeyin.

▫️ Evliliklerde ailelerin de büyük önemi vardır. Sevgilinizin ailesi evliliğinize rıza gösterdiyse bunu ailenize söyleyin. Hatta, doğal ve kendiliğinden olmuşçasına bir araya gelmelerini sağlayın.

▫️ Ailenizin çekincelerinin yersiz olduğunu göstermeye çalışın. Müstakbel eşinize karşı olan her hangi bir ön yargılı tutumlarına karşılık, müstakbel eşiniz tam tersi bir imaj oluşturma gayretinde bulunsun.

Tüm bunların yanında; sevgiliniz, sırf ailenize kendisini kabul ettirsin diye de, tamamen kendisinin dışında bir kimliğe bürünmesin. Sırf evliliğiniz olsun diye, olmadık senaryolar uydurmayın. Yalan ve kandırmacalar üzerine bir aile kurmayın.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları