loading
close
SON DAKİKALAR

Baştan Konuşalım

Şebnem Nur
Tarih: 19.09.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Her hangi bir özel çabada bulunmadan, kendiliğinden başlayan ve birbirinize uçuştuğunuz bir aşka düşmek ne güzel ve özeldir. Gözü kapalı başlayasın gelir. Âşık oluyorsundur. Kaç kere olunabilir ki zaten? Öyle güzel de başlamıştır ki; hiçbir şeyin önemi yoktur.

Aşka düşmenin hiç de aklımda olmadığı,
Bir zamanda tanıdık birbirimizi.
Çok başka bir sebeple yapılan telefon görüşmeleri
‘Siz’i kaldırdığımız sohbetlere döndü kısa sürede.
Birbirimizin hayatlarını merak etmeye başlayıp
Ne kadar uyumlu olabileceğimizi de,
Çıkarsamaya çalışır olduk.
Her gün biraz daha aklıma düşer oldu.
Bir yol almaya da hazırdım elbet onunla.
Ama, baştan konuşulacak ne çok şey vardı...

Her hangi bir özel çabada bulunmadan, kendiliğinden başlayan ve birbirinize uçuştuğunuz bir aşka düşmek ne güzel ve özeldir. Gözü kapalı başlayasın gelir. Âşık oluyorsundur. Kaç kere olunabilir ki zaten? Öyle güzel de başlamıştır ki; hiçbir şeyin önemi yoktur.

Yok mudur?

Vardır işte ne yazık ki. Evli olmasına rağmen mi yakınlaştı yoksa? Nişanlıysa, bir sevgilisi varsa, ailesinin kriterlerini önemsiyorsa, eğitiminiz denk değilse, sevgili olmak istemiyorsa...

Gerçkten âşık olduğunuzu hissetmenize rağmen araya ne çok engel girdi.

Bunlar ne kadar engel peki?

Asla kabul edemeyeceğiniz bir özelliği varsa; yolun başından, aşkı kalbinize kök salmadan bitirmeniz en iyisidir. Örneğin; evli biriyle asla birlikte olmayacaksanız, tanıştığınız kişiye soracağınız ilk soru, medenî hali olmalıdır. Bununla birlikte; evli biriyle de olmayın zaten. Bir davete giderken, koluna takacağı kişi siz değil eşi olacaktır. Yaşadığınız şeyin adının yasak aşk, konumunuzun da ‘metres’ olduğu bir birliktelikten elinize ne geçecek? Özel günlerde yanınızda olabilecek mi? Üstüne bir de âşık olduysanız, kendi evine gittiğinde, kıskançlık krizlerine girmeyecek misiniz en basitinden? Belli bir süre sonra illâ ki bir şekilde fark edilecek, belki de eşinin kulağına gideceksiniz. Bu sebeple terk edilecek, ‘ayartan kadın’ olmakla bile suçlanacaksınız âşık olduğunuz adam tarafından.

İleride sorun olacağını düşündüğünüz bir özellik söz konusuysa da baştan konuşmanız en iyisi olacaktır. Örneğin; eğitim durumunuzdaki fark; sosyoekonomik düzeyinize de yansıyacaksa, erkek taraf bunu gurur meselesi yapacaktır.

Bir de; saklama huyu var ise, asıl korkmanız gereken şey de budur. Deli gibi âşık olmuşsunuz, her şey yolunda, mutlusunuz, aileler tanışmış hatta. Söz bohçaları gidip gelmiş, tuzlu kahve...

Pat diye, hiç olmayacak bir itiraf!!!

Çocuğum var, annemle yaşayacağız, yatakta biraz sapkın isteklerim var, oturduğum ev benim değil, ben aslında biseksüelim, halam aslında babam, kopamayacağım bir cinsel partnerim var...

Yakın bakım ünitesinde, kolunuzda serum ile bir hafta geçirme ihtimali, sakinleştiriciler, ilişkinin uzunluğuna ve âşık olma dozunuza göre birkaç seans süren güzel bir psikoterapi, adak kurban kesimi( böyle bir belanın def’ine şükür içün), tüm anıların imhası, biraz tatil ve normal hayata dönüş.

Yalnız kalma korkunuzdan arının. Birini buldum işte deyip bodoslama dalmayın, yaşım geçiyor diye panikleyip yapışmayın. Aşk gerçekse, sizi gerçekten sevdiyse, her hangi bir engel de çıkartmaz zaten. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları