loading
close
SON DAKİKALAR

Biz Şimdi Neyiz?

Şebnem Nur
Tarih: 04.07.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Biz kadınlar; adını koymaya, sonrasında da o ada uygun bir yüzükle ilişkimizi taçlandırmaya bayılırız. Mutlu sonlara yatkınızdır. Arkadaşlarımız arasında en ilk biz evlenmeliyizdir hatta.

Birbirimizi aramanın, mesajlaşmaların arası üç günü geçmiyor.
Kalpli emojiler, çiçekler, börtü böcekler...
Bazen komik, bazen romantik videolar paylaşması da cabası.
Henüz birbirimize hitap ettiğimiz,
Özel bir sevgi sözcüğümüz de bulunmuyor.
Buluşmalarımızda da el ele değiliz henüz.
Ona mı bıraksam, işi ele mi alsam, bilemiyorum.
Sorsam acaba tepkisi ne olur?
‘Biz şimdi neyiz?’ diye. 

Kimi zaman ilişkiler flört döneminde takılı kalır. Birbirinize olan ilginizin farkındasınızdır. Diyalog arkadaşça değildir. Burada da kalmamalıdır. Yaşadığı ilk ilişki değilse ve genç erişkin yahut daha ileri bir yaştaysa, bir münasebetin böyle sürmeyeceğini de bilmelidir.

Süre ile de ilgisi vardır elbet. Kimisi için, tanıştıktan sonraki ilk buluşma flörttür, sonra bir ilişki yaşanacaksa adı konur. Kimisi için de bu birkaç haftadır. Ama; eğer ki bu flört dönemi bir aydan uzun sürüyorsa; bu ilişki üzerinde düşünmeniz gereken bazı konu başlıkları bulunabilir:

▫️ Evlidir ve kimi insanların tercih ettiği gibi, sosyal medyasında özel hayatını paylaşmıyordur. Sizi kendisine alıştırıp, sonra söyleyecektir. Yahut ‘acı’ bir tesadüfle öğreneceksinizdir.

▫️ Kendisinin hayatında, bu ilişkinin adını koymasına engel bazı durumlar olabilir. Kendi evi yoktur, ailesiyle yaşıyordur, işsizdir, borç yükü altındadır, boşanma aşamasındadır.

▫️ Sağlık sorunlarının, yakınlaşmanıza engel olduğu görüşündedir. Ameliyat yarasından çekinir, ağız- diş sağlığına dikkat etmiyordur, bedensel bir kusurunu saklama çabasındadır.

▫️ İlişkinin adını koyup da mesuliyet almak istemez, istese de yapamaz bazen. Biz şimdi neyiz, diye sorsanız; flört süreci hâlâ devam ediyor der. Sizden kopmak istemez ama gereken hamleyi de yapamaz. Bu ilişkiyi yaşamak için gerekli yakıtı yoktur, boşa alır, öyle götürmeye çalışır. Hep, kendime ait eve çıkıyorum der, ama bir türlü bunu yapamaz mesela. “Haftaya çıkıyorum” lar bitmezzz. Çıkamaz çünkü.

Biz kadınlar; adını koymaya, sonrasında da o ada uygun bir yüzükle ilişkimizi taçlandırmaya bayılırız. Mutlu sonlara yatkınızdır. Arkadaşlarımız arasında en ilk biz evlenmeliyizdir hatta.

Ancak, belirsiz bir ilişki içindeysek ve buna rağmen adını koymak, akabinde de mutlu son görmek arzusundaysak, içinde bulunduğumuz bu ilişki bizi yıpratabilir.

İşte bu sebeple, eğer flört dönemi bir ayı geçtiyse ve hâlen ‘adını koymamış olmak’ sizi huzursuz etmeye başladıysa, açık açık ‘Biz şimdi neyiz?!’ diye sorun lütfen.

Kimsenin sizin vaktinizi almaya ve mutlu son talihlilerinizi kaçırmaya hakkı yoktur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları