loading
close
SON DAKİKALAR

Böyle İyi

Şebnem Nur
Tarih: 09.01.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; 1 ila 3 ay kuralı vardır. Bu zaman aralığında yüz yüze gelmiyorsa, sürdürmeyin. Öylece sürüp gitmesine göz yummayın. Çünkü duygusal ilişkiler, ilerlemeli bir sürece ihtiyaç duyar.

Merakım olan bir konu üzerinde bilgi sahibi diye,
Başlamıştı diyaloğumuz.
Ve hiç aklımda yoktu flörtleşmek.
Ama; telefon görüşmeleri, sosyal medya takipleşmeleri derken,
Medenî hallerimizi öğrenmeye vardı iş ilkin.
Sonra ikimiz de boşta olduğumuzu anladık.
Îmalar geldi ardından, sonra da flörtleşmeye başladık.
Ne yazık ki ayrı şehirlerdeydik.
Ama sık sık seyahat eden biriydi ve,
Yolu bu tarafa da sık düşüyordu.
Düşüyordu düşmesine de,
Bir türlü buluşmuyordu benimle.
Kronik flört hâliydi bizimkisi.

Oluyor öyle bazen. Çekincesi vardır belki. Ya fotoğraflarda görüp beğendiği ‘gerçeğinden’ elektrik alamazsa diye düşünebilir mesela. Yahut bedensel bir kusuru/ engeli vardır, ağzı kokuyordur, dişleri eksik/ çürüktür, yahut bir kadınla oturup konuşmayı becerecek kadar cesareti yoktur, utangaçtır...

Ya da her hangi bir sebeple, bu mesafe ve diyalog ona yetiyordur. Ara sıra aradığı, mesajlaştığı biri olsun, boşta kalmasın yeterdir onun için. Belki de onun hayatında tek değilsinizdir.

Eğer böyle bir durumdaysanız, ne mi yapmalısınız?

1 ila 3 ay kuralı vardır. Bu zaman aralığında yüz yüze gelmiyorsa, sürdürmeyin. Öylece sürüp gitmesine göz yummayın. Çünkü duygusal ilişkiler, ilerlemeli bir sürece ihtiyaç duyar.

Hoşlanma diyalogları, flörtleşme, sevgili olma, ana- babaya açılma, kimi zaman, özellikle de babayı, ikna etme çabaları, evlilik teklifi, isteme merasimi, söz kesme, nişan takma, nikah kıyma. Yani süreç az- çok böyle ilerlemelidir.

Eğer ki niyet hayırlı ve ciddiyse.

Arada öyle uzun uzadıya zaman da geçirilmemelidir. Hayatınızdaki tüm tanıdık ve arkadaşlarınızdan farklı bir yere koyduğunuz o ‘bir tek kişinin’, onun hayatındaki yerinizin de ne olduğunu bilmeye elbet hakkınız vardır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları