loading
close
SON DAKİKALAR

Cepte Görmek

Şebnem Nur
Tarih: 16.05.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Aşk bazen, takıntılı mizaçlı kişilerde kronik bir hâl alır. Âşık olunan kişinin kim olduğunun da bir önemi yoktur aslında. Takıntıya dönen şey, o kimsenin fiziksel ve karakteristik özellikleriyle alakalı değildir. Birinin var olması, bağımlılık geliştirmek için yeterlidir.

Ondan öncesi de yok, sonrası da.
Yıllardır aklımda, kalbimde, ruhumda olan tek kişi.
Kırıyor da bazen beni; kızdırıyor, küstürüyor.
Ama ben hep onu affetmenin,
Ona geri dönmenin bir yolunu buluyorum.
O da beni her zaman kabul ediyor zaten.
Ben aramasam aramıyor.
Buluşalım, görüşelim demiyor.
Ağzından, güzel bir söz de duyamıyorum açıkçası.
Hatta bazen kaçamaklar yaptığını dahi sezinliyorum.
Ama birlikteyiz ya işte, ‘sevgilim’ ya...
Onsuz bir hayattan korkuyorum galiba.
Evet artık kanımca, o da bunun farkında.
Ne yapsam da benden gitmez diyor, biliyorum.
Beni cepte görüyor...

Aşk bazen, takıntılı mizaçlı kişilerde kronik bir hâl alır. Âşık olunan kişinin kim olduğunun da bir önemi yoktur aslında. Takıntıya dönen şey, o kimsenin fiziksel ve karakteristik özellikleriyle alakalı değildir. Birinin var olması, bağımlılık geliştirmek için yeterlidir.

Özellikle de bağlanılan kimse, ‘pek de gidesi olmayan’ türden biriyse; sağlıksız, tatminsiz, sevgisiz ve kronik olan bu ilişki türü yıllarca sürebilir.

Alkol kötüye kullanımı olduğu gibi, aşkın da kötüye kullanımı söz konusu olabilmektedir.

Böyle bir durumda, bağlanılan kişide belli bir süre sonra, kendisinden kopamayan kişiyi ‘cepte görme’ algısı da hâsıl olabilir. Bu tür bir ilişki türünde maddi- manevi menfaatler de söz konusuysa, belli bir süre sonra ‘istismar’ ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Zaman zaman, cepte görülen kimsenin, öz saygı eksikliğinin de var olduğu gözlemlenir. Ayrıca, zaman içerisinde, sadece ‘kullanılmakta’ olduğunu hissedip, kişisel rahatsızlık hissedebilir. Bu sebepten ötürü, birkaç başarız ‘ilişkiyi bitirme’ girişiminde dahi bulunabilir.

Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntılı mizaç, öz saygı eksikliği gibi durumların olup olmadığı da profesyonel kimselerce incelenmelidir.

Kaliteli bir yalnızlık, sadece sömürüldüğünüz ve temelde sizi mutsuz hissettiren bir ilişki yaşamaktan çok daha iyi bir seçenektir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları