loading
close
SON DAKİKALAR

Ciddi İlişki

Şebnem Nur
Tarih: 05.06.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Biz kadınlar ciddi ilişkiden tek bir şey anlarız: Nikah! Flört dönemimizim ilk 3 ayında lafı geçmezse bir hüzün çöker içimize. Bu adam beni almayacak, oynayıp bırakacak, gönül eğlendirecek diye düşünürüz.

Ilık meltem rüzgarlarının estiği zamanda tanıdık birbirimizi.
Baba ruhlu, tam da evlenilecek adam intibası yarattı hemen bende.
Bakışmalar fazla uzamadan, konuşma faslına geçtik ilkin.
Sonra peşi sıra buluşmalar geldi ardı ardına.
Onun hayatında yalnızca ben vardım belli ki.
Hiç şüphe duyurmayan bir sadakatti bana verdiği.
Nasıl evlilil teklif edecek, ailesiyle tanıştıracak diye
Hayalden hayale koşturmaya başladığım zamanların birinde,
Birlikte yaşamayı teklif etti sadece.
Benimle ciddi düşünmediğini, gönül eğlendirme niyetinte olduğunu anladım hemen.
Ve tabii ki sordum ona;
“Gittiği yere kadar gider diye düşünmüştüm sadece. Sadece ikimizin dahil olduğu, iki kişilik bir aşk yaşalım istemiştim...”

Biz kadınlar ciddi ilişkiden tek bir şey anlarız: Nikah! Flört dönemimizim ilk 3 ayında lafı geçmezse bir hüzün çöker içimize. Bu adam beni almayacak, oynayıp bırakacak, gönül eğlendirecek diye düşünürüz.

Çünkü öyle görmüşüzdür, öyle duymuşuzdur, öyle anlatılmıştır. Önce îma edecek, sonra ailesiyle tanıştıracak, evlilil teklif edecek, aileler tanışacak, istemeye gelinecek, verileceksiniz...

Beş bilezik, beşi birlik, kına, çeyiz, gelinlik... böyle olmak zorunda olacak.

Çünkü ciddi ilişki bunu gerektirir...... mi?

Bir ömür, sonsuza kadar, iyi günde, kötü günde... aşk varsa, hiç kimse, bir gün zaten bitecek düşüncesiyle yola çıkmaz zaten. Ama aşkın yolu daima aynı rotayı mı izler?

Yani bir erkek, sizinle evlilik düşünmüyorsa, ciddi de değil midir?

Aslında evliliği düşünmeye bile gerek yoktur.

Niye mi?

Duygusal ilişki, ilerlemeli bir süreçtir. Her ilişkinin de iç dinamiği kendine özgüdür. Kimisi için ilk öpücük, 3. buluşmanın sonunda, flörtün bititşi, sevgililiğin başlangıcı demektir, kimisinde bu durum 6. ayda yaşanır. Elbette ki bu durumda; eşyanın tabiatı, doğanın kanunu da gözetilmelidir.

Ama sonuç olarak; birbirine âşık bir çiftin ilişkisinin gitmesi gereken son nokta bellidir. Bu noktanın nasıl yaşanacağı da tamamen size kalmalıdır.

Yani bir ilişki, belirli kademelerden geçip ilerleyebiliyorsa ve birbirinizin hayatında yalnızca siz varsanız; o ilişki zaten ciddidir!

Sağlıklı bir akışta, karşılıklı anlayış ve rıza ile yaşadığınızda da ‘ Ben bu kadından başkasıyla yaşayamam.’ Dedirtir zaten her adama.

Evlilik bana ters, uzak, ben asla evlenmem diye âfâki konuşsalar da bakmayın. Gerçekten sizi hayatının aşkı olarak gördüyse, sizinle evlilik de yapar.

Ruhsal ve fiziksel yönden her hangi bir sıkıntısı yoksa, aşk zaten sizi evlilik noktasına getirecektir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları