loading
close
SON DAKİKALAR

Devremülk gibi aşklar

Şebnem Nur
Tarih: 27.10.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Kadınlar, tek eşliliğe daha yatkındırlar çünkü. İçgüdüsel olarak doğurganlığı yaşamaya da...

Berkecan benden ayrıldıktan sonra 6 ay içinde sırayla; Mebrure, Afitap ve Sündüs ile çıktı.

Sündüs’ün bir önceki sevgilisi de Afitap’ın eski sevgilisiydi.

Afitap’ın iki önceki sevgilisi de Mebrure’nin ex nişanlısı.

Ama onların hiçbiri yokken ben vardım.

Berkecan dahil, hepsininki benim eski sevgilim!

Günümüzde karşı cins ile kurulan duygusal yakınlıkların artık pek çok adı var. İşte tam da bu sebepten çoğunlukla biz kadınlar, bize ‘yakınlık’ gösteren erkeklere, “şimdi biz neyiz?” diye soruveriyoruz.

Yani, sana bağlanayım mı? Yani bana bağlanacak mısın? Hanimiş benim sadakatim? Ben tek miyim? Öbürü kim? Bu ilişkinin geleceği var mı? Biz ne olacağız? Kara göründü mü?

Kadınlar, tek eşliliğe daha yatkındırlar çünkü. İçgüdüsel olarak doğurganlığı yaşamaya da.

Ama kimi zaman da; kariyerde yükselme isteği, iş hırsı, para kazanma tutkusu, başarı arzusu, vb. sebeplerden dolayı ciddi bir birliktelik yahut evlilik düşünülmeyebiliyor.

Aynı statüden bir partner bulamayış, yersiz kıskançlıklar, ilişkiden çok şey bekleme gibi sebepler de zaman zaman bu ciddi olmayan ilişkiler yaşama isteğini tetikliyor.

Ama, böyle bir durum da başka sorunları beraberinde getirebiliyor:

*Devamlılık, güven ve tatmin sağlar. Duygusal bir ilişkinin; dertleşme, sırlarını dökme, kendini açma, destek bulma gibi özellikleri de vardır. Yüzeysel bir birliktelikte bu yakınlıklıkları bulamazsınız

*Duygusallıktan yoksun kalınarak karşı cinsle girişilen ilişkiler, daha büyük yalnızlıkları ve tatminsizlikleri de beraberinde getirebilir.

*Kısıtlayıcı ve boğucu bir duygusal ilişki yaşamış olmak da sizi aşktan soğutmuş olabilir. Öncelikle, o yaşadığınız boğucu şeyin aşk olmadığını kabul edin. Ortada hiçbir somut gerekçe yokken sadakatsizlik kuruntusu yaşayan biri, muhtemelen özgüven azlığı ve psikolojik problemler yaşıyordur.

Sonuç olarak; yaşadığınız birkaç ciddi duygusal ilişkide, hayatınızı kısıtlayan yaklaşım ve davranışlar görmüş olabilirsiniz. Bu sebeple de, artık hayatınıza hiç karışmayacak olan ‘öylesine’ birilerinin varlığını da kabul ediyor olabilirsiniz.

Ama bunun da kısmen yalnızlıkla eş değer olabileceğini de unutmayın. Bu güne kadar hayal kırıklığına uğramış olmanız, bundan sonra da uğramaya devam edeceğiniz anlamına gelmez. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları