loading
close
SON DAKİKALAR

Dış Güzellik mi, İç Güzellik mi?

Şebnem Nur
Tarih: 24.01.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Sevmekten ziyade seviliriz çoğunlukla. Bizi seveni de pek sevmeyiz hatta. Yalnız kalma korkumuz, treni kaçırmama azmimiz yahut yaşım geçiyor paniklerimiz yoksa; bizi seven, ama bizim sevmediğimiz birine pek de yüz vermeyiz.

Tek bir kelime bile etmese dahi ne kadar da belli bana olan ilgisi.
Tüm sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmesi,
Yaptığım tüm paylaşımlara beğeni yapması...
Samimiyet kurmak istediği, senli- benli olma arzusu da her halinden belli.
Ama gelin görün ki...
Bu kadar ilgili, güzel konuşmayı bilen ve esprili birisi olmasına karşın;
Gözüme çarpan, yüreğimi ısıtan bir yüzü yok ne yazık ki!
Yıllarca karşımda dursa da âşık olamayacağım sanki.
Ama çok da düzgün biri.
Ne yapsam bilmem ki?

Sevmekten ziyade seviliriz çoğunlukla. Bizi seveni de pek sevmeyiz hatta. Yalnız kalma korkumuz, treni kaçırmama azmimiz yahut yaşım geçiyor paniklerimiz yoksa; bizi seven, ama bizim sevmediğimiz birine pek de yüz vermeyiz.

Dış güzellik geçicidir derler. Bu kısmen de doğrudur elbet ama, güzel olan biri başkadır, bizim âşık olabildiğimiz kişi başkadır. Yakışıklı yahut güzel bulduğunuz birine pekala âşık olmayabilirsiniz. Önemli olan şey, o kişinin herkese görünen güzelliği değil, sizin o yüze âşık olup olmadığınızdır.

Bununla birlikte, iç güzellik de asla yadsınamaz ve dış güzelliği tamamlayıcı bir unsur olur çoğunlukla. Hatta, dışını beğendiğimiz bir kimsenin içsel huyları bize uymuyorsa, o kimseden soğuduğumuza da sıklıkla rastlanır elbet.

Eğer ki aşka inancınız pek yoksa, bu güne kadar deli bir aşkı tadamadıysanız, ailenizden gördüğünüz, ‘aile olma’ kavramının kriteri âşık olma üzerine kurulmamışsa, ‘iç güzelliği’ öne çıkan bir kimseye rastladığınızda, ona evet deme ihtimaliniz de yüksek olabilir.

Âşık olmadan kurulan bir evlilik birliği sonrasında, iş ve sosyal hayatınız devam ettiği takdirde, ‘yeni insanlar’ tanımaya devam edeceğinizi de unutmamalısınız. Bu güne kadar aşkı bulamamanız, bundan sonra da bulamayacağınız anlamına gelmez ne yazık ki. “Ben artık seçimimi yaptım.” deyip, sırtınızı kolay kolay dönemeyeceğiniz bir aşkın karşınıza çıkması durumunda; somut herhangi bir adım atmadan, karşınıza çıkan bu kişinin iç güzelliğinin eşinizinkinden daha güzel olup olmadığına bakın derim önce. Sonrasında da, gönül ilişkilerinin sadece iki kişilik olduğunu anımsayıp, kimseyi kırmadan seçiminizi yapın. 

ÜYE YORUMLARI

İhsan Aksöz

bence bir toplumsal söylemle başlarım.Güzek kadın akıllı olur demişler.heleki Chp Gibi bir siyasi yapıdan Mv Adayı olmuşsa bu karamsar ve kısmen sokak mahzunu insanlara daha sosylojik hatta biraz daha kucaklayıcı mesajlarla gönül fethetmeliydi.yukarısı biraz akademik vede yumuşak kalmış.eleştri yapmadım.demokrat anlayışınıza sığındım yazdım.Derin saygılarımla.

28.01.2021, 20:27
Yorum Yap

Facebook Yorumları