loading
close
SON DAKİKALAR

Düşman Olmak

Şebnem Nur
Tarih: 29.08.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Bir ilişki biter. Uzun ya da kısa, gelecek planları yapılmış ya da yapılmamıştır. Ama her durumda içinde bir burukluk kalır insanın. Sevmenizin dozuna ve ilişkinin yoğunluğuna göre de bir atlatma süreciniz olur.

Daha tanıştığımız gün;
Düğünümüz nasıl olacak diye planlamıştım.
İple çekmiştim ailesiyle tanışacağım günü.
Davetiye rengim, kına tepsim,
Damat terliği bile hazırdı.
Ama olmadı işte!
Topu topu iki haftacık, yalnızca üç kere buluşabildik.
Şu an için bir ilişki yaşamak istemediğini anlamış.
Kafası da biraz karışıkmış.
Evliliği de HİÇTEN düşünmüyormuş.
Önce ard arda mesajlar çekip,
Her üç mesajdan sonra telefonu sonuna kadar çaldırdım.
Mail yazdım, sosyal medya dm’lerine mesaj çektim,
Kağıt kalemle mektup bile yazdım, ucunu yakıp.
Ama o ayrılık konuşmasından sonra hiçbir cevap alamadım.
Tüm hayallerimle birlikte beni terk etti.
Üzülecek miyim diye umursamadı bile.
Ama o görür!
15 sahte hesabım ile tüm sosyal medya hesaplarındayım.
Hele bir kızı takibe başlasın, fotosunu layklasın...
Ben ona gösteririm!

Bir ilişki biter. Uzun ya da kısa, gelecek planları yapılmış ya da yapılmamıştır. Ama her durumda içinde bir burukluk kalır insanın. Sevmenizin dozuna ve ilişkinin yoğunluğuna göre de bir atlatma süreciniz olur.

Yarım kalan birşeylerin hissiyatı, hayıflanma, pişmanlık, geri döner umumudu sürer bir müddet. İlişkinizin hâlâ canı kaldıysa, uzatmalar da oynanır bir süre. Ama bitti mi, hepi topu 3 ila 6 ay içinde toparlar insan. Yeni aşklar, yeni umutlar çok çok 2-3 yıl içinde çalar tekrar kapıyı. Eski aşktaki güzel anılar hatırlanır sadece.

Ama bazen de öyle olmaz; gününü göreceksin, kapımda ağlayacaksın, ayaklarıma kapanacaksın, sen de çekeceksin, sürüneceksin...

Biraz takıntılı mizaç, biraz nevrotizm, özseverlik.

Her hangi bir sebeple çekip gitmiştir sadece. Sonuç olarak; gerçekleştirmediği bir vaat karşılığında sizden her hengi bir vaat elde etmediyse, sizi dolandırmadıysa, büyük vaatlerde bulunmadıysa, özelinizi, sırlarınızı ortaya dökmediyse, bu denli bir düşmanlığa da lüzum yoktur.

Zaten yukarıda saydığım ‘husumet’ sebeplerinin çoğunun da suç teşkil ettiğini unutmayın. Amatör intikam numaraları yerine, hakkınızı yasal yollardan aramayı denemenizi tavsiye ederim.

Bununla birlikte; sevgiliniz, kılınıza bile dokunmadan sadece çekip gitmişse; ilk etapta, düşman olmak yerine onu geri kazanmanın yollarını deneyebilirsiniz.

Ondan gördüğünüz her hangi bir zarar olmamasına rağmen intikam duygularıyla dolup taşıyorsanız da; sorunun kendinizde olduğunu fark edip; profesyonel destek almanın yollarını araştırın. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları