loading
close
SON DAKİKALAR

Gözümün İçine Baka Baka

Şebnem Nur
Tarih: 18.09.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Bazı erkekler “duygusal ilişki“ olgunluğuna erişemezler. Hayatlarının bundan sonrasını geçirmeye karar verdikleri kadına, geçmiş yaşantılarının “hangi kısımlarını“ anlatmamaları gerektiğini kestiremezler.

Mahallesinden mi kalma yoksa okul yıllarından mı bilmiyorum.
Ama eşimin hayatında yıllardır başka bir kadın daha var.
Sevgililik dönemimiz ve evliliğimizin ilk yıllarında “pek” duymamıştım.
Ama çocuğumıza hamile kaldığımda, hele ki lohusalık döneminde;
Bir “Mebrure “dir gidiyor eşimde.
Yok ekmeği bayat yemezdi yok, yok köfteyi ekmeksiz…
Sade gazoz içerdik, yoğurdu pudra şekersiz.
Saçı öyle siyahtı, kaşı öyle yay, gözü öyle ela…
Önceleri doğum sürecinden sebep, hem aramıza mesafe girdi diye,
Hem de önceliği kendimle çocuğuma verdim diye
Pek de üzerinde durmamıştım açıkçası.
Ama, sosyal medyada “neredesin Mebrure?”diye sayfalar açması;
Evli olduğumuzu gizlemese de, onu özlemle beklediği ne dile getirmesi,
Ve artık pek çok şeyi “gözümün içine baka baka” yapması.
Ben de, ayrılığı da düşündüren bir durum yaratmaya başladı.


Bazı erkekler “duygusal ilişki“ olgunluğuna erişemezler. Hayatlarının bundan sonrasını geçirmeye karar verdikleri kadına, geçmiş yaşantılarının “hangi kısımlarını“ anlatmamaları gerektiğini kestiremezler.

Yahut da, duygusal ilişkinin gerektiği gibi davranma olgunluğuna erişemezler. Sadakati nasıl olması gerektiğini, eşinin nelere alınabileceğini, ilişkilerini nelerin yıpratabileceğini idrak edemezler.

Kimisi de evli olmasına rağmen bekar gibi yaşamak ister. Boşanmayı düşünmez, buna şiddetle karşı gelir hatta. Ama sadakatten de bir haberdir. Tek eşli kalmayı “erkekliğine” yakıştıramaz. Bunu saklamaya dahi lüzum görmez hatta.

Bu farklı senaryolara göre kadının yaklaşımı da farklı olacaktır elbet. Yaptığının yanlış olduğunu, buna kırıldığınızı, kadınlık gururunu zedelendiğini dile getirebilirsiniz. Çift terapisinden profesyonel bir destek görebilirsiniz, eşinizin o yönünü olgunlaştırma ya da çalışabilirsiniz.

Evlilik birliği içerisinde “sadakatsizlik” yapılmaya devam eden bir davranış olmamalıdır. Yakaladığınız takdirde ona sadece ama sadece bir şans daha vermelisinizdir (vermek isterseniz tabii). İkinci bir ihaneti yakaladığınızda-her ne olursa olsun-gitmeyi seçmek en iyi yoldur. Eğer bunu da affederseniz durum; kronik bir hâl alacaktır ve ihaneti yapması, bundan sonra tam anlamıyla “gözünüzün içine baka baka” olacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları