loading
close
SON DAKİKALAR

Grup Psikolojik Tasarım: Benzer ruhsal rahatsızlıklara grup etkileşimiyle çözüm bulma yöntemi

Şebnem Nur
Tarih: 03.03.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: Psikolog-Şebnem Nur

Şebnem Nur: Belli nesnelerden(bıçak, makas,vb.), belli hayvanlardan(örümcek, köpek, kedi vb.) veya belli durumlar(yükseklik, kapalı yerde kalma, karanlık,vb) karşısında hissedilen usdışı ve inatçı korkuları bulunan kimselerin katılabileceği bir gruptur.

Grup Psikolojik Tasarım abenzer ruhsal rahatsızlıkları bulunan kişilerin birbirleriyle etkileşime girmeleri sonucu sorunlarına çözüm bulma yöntemine dayanan bir metottur. Seans koordinasyonu ve diyalogların yönetimi tarafımca yapılmaktadır

Grup psikolojik tasarım:

-Bireysel Farkındalık Grubu: Kendisinin farkında olmadığı kimi özelliklerini çoğunlukla dışarıdan duyduğunu söyleyen, fiziksel özellikleri ve yüz ifadelerini geribildirimsel olarak fark etmek isteyen, gösterdiği tepkinin nedenini bireysel olarak tanımlamak isteyen, otokontrolünü elinde bulundurup ani tepkiler vermekten kaçınmak isteyen kimselerin yararlanabileceği bir gruptur.

-Motivasyon Artırma Grubu: Sabahları uyanma güçlüğü çeken, hayattan genel bir memnuniyetsizlik, giriştiği herhangi bir faaliyeti sürdürememek, öz bakımını yetersiz yapmak, bir faaliyete başlama süresinin uzaması, potansiyelinin büyük çoğunluğunu kullanamadığı hissi gibi durumlar yaşayan insanların katılabileceği bir gruptur.

-Basit Fobiler Grubu: Belli nesnelerden(bıçak, makas,vb.), belli hayvanlardan(örümcek, köpek, kedi vb.) veya belli durumlar(yükseklik, kapalı yerde kalma, karanlık,vb)  karşısında hissedilen usdışı ve inatçı korkuları bulunan kimselerin katılabileceği bir gruptur.

-Özgüveni arttırma grubu: Toplum içinde ve/veya topluluk önünde; konuşma, yemek yeme, form doldurma, herhangi bir faaliyette bulunmakta zorlanan kişiler ile yakın ilişki kurmada zorluk çekme, kendini yetersiz görme, yeteneklerini ve yapabileceği şeyleri küçük görme gibi sorunlardan yakınan kişilerin katılabileceği bir gruptur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları