loading
close
SON DAKİKALAR

İki Aşk Arasında

Şebnem Nur
Tarih: 06.06.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; İki eski sevgili, iki eski flört, biri yeni biri eski sevgili, biri eski, diğeri yeni tanışılan biri... Aslında; biri tam anlamıyla hayatınızdan çıkmamışken, başka birinin hayatınıza girme ihtimali. Hatta bazen de iki kişinin de sizden haberi yokken kendi kendinize ikisinin arasında kalma hissi.

Gittiğine çok üzülmüştüm ama küllenmesi de pek uzun sürmemişti.
“Günaydın” diye mesaj atmaları özlenilesiydi.
Hatıralarımda kalacağını zannediyordum oysa;
Hiç umulmadık bir karşılaşma başlatıverdi her şeyi.
Oysa yeri miydi, zamanı mıydı anlayamadım.
Tam da yeni birileri olacakken tekrar girdi hayatıma.
Diğeri de çekip gidilecek gibi değil hem de.
Başlasak, bir ömür boyu sürüp gidecek gibi.
İçimi ısıtan, güven veren, tam da aradığım buydu dedirten biri.
Bu güne kadar hiç böyle bir duruma düşmemiştim oysa.
Kimden gidip kiminle kalacağıma karar veremiyorum bir türlü.

İki eski sevgili, iki eski flört, biri yeni biri eski sevgili, biri eski, diğeri yeni tanışılan biri...

Aslında; biri tam anlamıyla hayatınızdan çıkmamışken, başka birinin hayatınıza girme ihtimali.

Hatta bazen de iki kişinin de sizden haberi yokken kendi kendinize ikisinin arasında kalma hissi.

Aşkta seçenek olmaz; eğer ben seçeneklerden biriysem, diğerini seç, der kimileri. Doğru sayılacak bir sözdür de aslında bu. Seviyorsanız, onsuz yapamıyorsunuzdur. Başkasını düşünmez ve istemezsiniz, ille de odur hayatınızda istediğiniz.

Ama eğer ki o kişi bir seçenekse; sizin sevginizde yahut onun sevgisinde/ ilgisinde eksik bir şeyler vardır. Onunla birlikte olduğunuzda da, büyük ihtimalle, tamamlanmış olduğunuzu hissetmeyeceksiniz yahut aşkınız uzun sürmeyecektir.

İki aşk arasında kalıp ikisini seçmemek de bir yol olabilir bu durumda. Vazgeçilmez değil de seçenek olduklarına göre; yanlışı tercih etmek de söz konusu olabilir kimi zaman.

Bir kişinin seçenek değil de doğru kişi olduğunu anlamak aslında pek de uzun sürmez. İlk bakış, ilk konuşma, ‘ ben bununla evlenirim’ hissi ve bunun gerçekleşmesi pek de mucizevi değildir aslında.

Âşık olduğumuz kişilerde, kendi ebeveynlerimizden izler ararız. Kendi ırksal geçmişimize yatkınlık, yüzün belli özelliklerini beğenme, karakteri dahi kendi genlerimize kodlanmış beğeni ve beklentilerle bağdaşıklık arar. Biz farkında olmasak da.

Sonuçta âşık olmaya çalışılmaz. Olmuşsan, olmuşsundur. Bununla birlikte; aynı anda iki kişiye de âşık olunmaz. İki kişi arasında kaldıysanız da, muhtemelen bu yalnızca onlara duyduğunuz duygusal yahut fiziksel bir çekim ve hoşlanma hissiyatıdır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları