loading
close
SON DAKİKALAR

Ne Zaman Dönse Kabulüm

Şebnem Nur
Tarih: 23.01.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Sağlıksız bir bağlanma şeklidir. Hele ki düzenli bir aile hayatı kurma arzunuz da varsa, çıkmazdasınız demektir. Şahsın evli olma ihtimalinden bahsetmiyorum bile. Evet, aşk insana biraz saçmalatır ama, bu kadarı da fazlaca fazladır.

Asıl bittiği 6 yılı buluyor.
Ama ilkin tam 1,5 yıl sonra dönmüştü.
Özledim, pişmanım, seviyorum ile de değil hem.
Sadece aramıştı.
Sonrasında da 7 ay sonra döndü.
Bu sefer özlem giderdik.
Daha sonra bir gitti ki ancak 3,5 yıl sonra dönüşü oldu.
Nasıl özlemişim anlatamam.
Şimdi gene gitti.
Gideli 5 ay oluyor ama;
Bakalım ne zaman dönecek?

Bazı aşklar uzatmalı yaşanır. Ne seninle ne sensiz tadında. Pişmanlıklar, özlemler, nefretler. Ama kısa sürer ayrılıklar. Araya ‘kaynak’ aşklar da girmez bu gibi durumlarda. Kronik bir hâl de alabilir bir zaman sonra. Birlikte olsan sıkılınır, ayrılsan sıkılınır. Garantili bir bağ gerekebilir. Ekseriyetle nikah paklar.

Bir de ‘karabatak’ sevdalar vardır. Az görünür çok kaybolur. Eski ama eskimeyen bir deftere kayıtlısınızdır sanki. Ara ara yoklamaya alınırsınız.

Çünkü, boşta kalmaktan hoşlanmayan birine denk gelmişsinizdir muhtemelen. Gezer, tozar, takılır, sever, sevişir. Sonra bitirir; o ilişkisini, bu ilişkisini, şu ilişkisini. Dur bakayım ya der, her döndüğümde benim olan biri vardı. Gene döner.

Kabul edersiniz. Kaç yıl sonra olursa olsun. Karşınızdaki kişinin ‘nöbetçi âşığı’ olursunuz tabiri caizse. Tüm hayal ve kalp kırıklıkları, kalp ağrıları, yalnızlık sızılarına, aşk acılarına merhem olursunuz.

Ve her seferinde de umut edersiniz hatta: Ne olur bu sefer hiç gitmesin. Ama gene gider. Çünkü artık onun hayatındaki konumunuz böyle şekillenmiştir. O kişi aşkta durulana yahut sizin kapınız ona kapanana kadar böyle devam edecektir.

Sağlıksız bir bağlanma şeklidir. Hele ki düzenli bir aile hayatı kurma arzunuz da varsa, çıkmazdasınız demektir. Şahsın evli olma ihtimalinden bahsetmiyorum bile.

Evet, aşk insana biraz saçmalatır ama, bu kadarı da fazlaca fazladır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları