loading
close
SON DAKİKALAR

Neden kaçar ki bu adamlar?

Şebnem Nur
Tarih: 07.07.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Doğru bir insanla güzel bir aşk yaşamak, insana yaşama sevinci de katar. Duygusal ilişkiler, ilerlemeli süreçlerden geçerler. Hangi adımın ne zaman atılacağına, çiftler birlikte karar vermelidirler.

Daha bir haftadır sevgiliyiz...
Her gün en az iki kez arayıp...
Üç kez de mesaj çekiyorum...
Mesajlarıma cevap vermediği süre üç dakikayı geçince...
Telefona baksın diye de üç kere çaldırıyorum...
Haftaya da tüm sosyal medya hesaplarının
Şifrelerini isteyeceğim...

Doğru bir insanla güzel bir aşk yaşamak, insana yaşama sevinci de katar. Duygusal ilişkiler, ilerlemeli süreçlerden geçerler. Hangi adımın ne zaman atılacağına, çiftler birlikte karar vermelidirler.

Üç aylık bir sevgili olma sürecinden sonra ailelerin tanıştırılması kimi çift için idealken, kimisi de daha erken olduğunu düşünebilir.
Çoğunlukla biz kadınlar, yaşadığımız ilişkilerde ‘mutlu son’ görmek isteriz. Evlenmiş olmak, kadının hayatta edindiği başarılardan biri olarak da görülür. Evlenmiştir, “birini bulmuş”tur, yani evde kalmamıştır.
Evlenmiş olmak suretiyle şeytanın bacağını kırmış olma isteği, kimi zaman bir takıntı haline de gelebilir. Kimi bulmuş olduğunun önemi yoktur. Önemli olan, ‘damat’ adayının bulunup bulunmamış olduğudur.
Özellikle de çevresine göre “ileri” diye tabir edilecek bir yaşa gelen kadın hâlâ evlenmemişse, kısmen paniklemeye de başlayabilir. Bu sebeple de karşısına çıkan erkeği “korkutacak” mahiyette hızlı davranmaya başlar. Daha ilişkinin ilk zamanlarında:
▫️Onunla evlenmeye karar verdiğiyle ilgili imalar.
▫️Hayatında başka biri olup olmadığına dair sorgular.
▫️Ailesiyle tanışmak/ ailesine tanıştırmak için baskı yapmak.
▫️”Senden çocuk istiyorum.” demek.
▫️Özel alanlarına anî ve teklifsizce girmek.
▫️Baskı altına almaya çalışmak.
▫️Devamlı evlilikle ilgili konuşmalar yapmak.
 ▫️Aşırı sahiplenici bir tutum içine girmek.
      
Bir ilişkinin başlangıcında, yaşadığınız ilişkideki beklentilerinizi makul bir zamana yayarak sıralamanız önemlidir. Karşınızdaki kişinin sosyoekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak talep ve beklentilerinizi sıralamanız da makul olacaktır.
Hayattaki beklenti ve ideallerinizi baltalamayacak bir evlilik hayatı da isteyebilirsiniz.
Doğru bir üslup kullanıldığı takdirde, ilişkinin en başında kişiler, beklentilerini de dile getirebilirler.
Yaşınız itibariyle artık çocuk sahibi olmak istediğinizi de dile getirebilirsiniz. Ama, “çocuk sahibi olmak istiyorum”, demekle; “ senden çoçuğumun olmasını istiyorum” demek farkı şeylerdir.
İlkinde, karşınızdaki kişiyle yaşamaya başladığımız ilişkideki gidişatın ne yönde olmasını istediğinizi dile getirmektesiniz. İkincisinde ise, ortak alınması gereken böyle bir kararı “erken” ve tek başınıza almış olmaktasınız.
‘Adamı kaçırtmamak için’ önemli olan şey; yalnız kalma korkusuyla, gerçekten yalnız kalmanıza sebep olacak aşırı tavırlara ve hatalara girişmemenizdir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları