loading
close
SON DAKİKALAR

Ölü doğan aşklar

Şebnem Nur
Tarih: 13.10.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Şebnem Nur: Aramak, konuşmak, yazışmak, görüşmek zor geliyorsa sana, zaten sevmiyorsundur.

Oradadır... Gözünüz görür çoğu zaman... Eliniz de tutabilir aslında... Ne hoş adam/ kadın dersiniz... Ve sonra fark edersiniz... Onun da size karşı boş olmadığını... Seviyordur işte, gözünüzün görebildiği kadar hem de! Ama yapamaz işte. Sadece ‘âşık olmak’ yetmez çünkü, Çoğu zaman!

Bazen gözünüzün gördüğü an başlar her şey. Meslek, statü, konum, şu- bu her ne olursa olsun, hiç de sizden beklenmeyen şeyler yapıverirsiniz birden.

Aldığınız elektrik, kimyanızı bozmuştur. Ya da bekli de en yalansız, maskesiz haliniz çıkmıştır ortaya. Bir garip oldum, bir tuhaf oldum, kendimi tanıyamaz oldum bile diyebilirsiniz hatta.

Flörtleştiğinizi bilirsiniz. Evet, herkesten farklıdır. O da bunun farkındadır. Zaman geçer, geçer... Ama ‘o an’ gelemez bir türlü. “Ne oluyor?” dersiniz. Ben mi yanlış tanımladım?

Geri adım atmaklar, kendini çekmeler!..

“BEN İLİŞKİ İSTEMİYORUM!”

Takılalım, görüşelim, arkadaş kalalım!

“Arkadaşız zaten!”

“Üzerim, kırarım, böyle bir mesuliyeti alamam, SIKILIRIM!”

Yaşamayı beceremezsen bunları söylersin tabii!

Aşk karşılıklıdır aslında çoğu zaman. Kalpten kalbe doğrudur. Onu düşündüğün an seni aradığını fark edersin çoğu zaman. Yanında olamadığın her an onu özlersin.

Aramak, konuşmak, yazışmak, görüşmek zor geliyorsa sana, zaten sevmiyorsundur.

Ana hep uça uça yanına gidesin varsa, her araması, mesaj çekmesi seni mutlu ediyorsa, zaten seviyorsundur işte.

Sevip de yaşamıyorsun ama bu aşkı:

Narsizm, aşırı kıskançlık, cinsel fobi, evlilikten korkma, fiziksel handikaplar, vs. patolojik mahiyette bir sorununuz olabilir. Kişisel rahatsızlık hissettiğiniz takdirde profesyonel destek almayı da düşünebilirsiniz.

Özellikle erkek iseniz ve hâlâ ailenizle yaşıyor ve maddi sebeplerden dolayı ayrı bir eve de çıkamıyorsanız, peşin hükümlü davranmayı bırakıp, bunu aşk yaşadığınız kişiyle de ‘muhakkak’ paylaşın.

Uzun vadeli duygusal bir ilişki yaşamak sizi ürkütüyorsa, hiçbir ilişkiniz bir yıldan uzun sürmüyorsa, ‘bağlanma’ sorununuz olabilir. Bu konuda da profesyonel bir yardım almayı düşünebilirsiniz.

’Partner’ anlayışıyla duygusal bir yakınlık kurmaya niyetlenmeyebilirsiniz. Ancak; duygulardan yoksun birlikteliklerin, belli bir zaman sonra ruhsal sorunlara dönüşebileceği de unutulmamalıdır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları