loading
close
SON DAKİKALAR

Oysa Yıllardır Karşımdaydı

Şebnem Nur
Tarih: 21.03.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Yılların geçiyor olduğunun pek bir önemi yoktur bu gibi durumlarda. Hayatında birilerinin olup olmadığının da. Böyle bir kimse, erkek olduğu takdirde ‘biyolojik saat’ini biraz geç fark edebilir.

Hayattaki başarılarıma, kariyerime,
Prestijli yaşamaya odaklı biriydim.
İşimde ve iş yerimde en iyisi ben olmalıydım.
O yüzden; gönül işlerine de, evliliğe de çok fazla önem vermedim.
Bana ilgi duyanların farkındaydım ama;
Aşkta ‘liyakata’ önem veriyordum.
Uzaktan uzağa, hem de ne zamandır,
Beni seven biri vardı.
İçinde bulunduğumuz dönem sebebiyle eve kapanınca;
İşten başka hiçbir şeyim olmadığını gördüm.
Sonra o kişi yeni yeni aklıma düştü.
Oysa yıllardır karşımdaydı...

Kimi insanın işi her şeyden önce gelir. Azimlidir, kimi zaman da hırslı. En iyisi olmak ister, basamak basamak yükselebileceği bir işi tercih eder. Gecesinde gündüzünde işini düşünür. Başardıkça, para kazandıkça motivasyonu artar. Hatta belli bir noktadan sonra, para kazanıyor olması, yegane motivasyon kaynağı olur.

Yılların geçiyor olduğunun pek bir önemi yoktur bu gibi durumlarda. Hayatında birilerinin olup olmadığının da. Böyle bir kimse, erkek olduğu takdirde ‘biyolojik saat’ini biraz geç fark edebilir.

Ama kadın ise ve ‘gen aktarımı’ yapma arzusundaysa, 30’lu yaşlarında ‘arayış’a girebilir.

Özellikle de kendinden kaynaklanmayan ve uzunca sayılabilecek bir molaya girmişse iş hayatında, etrafına bakınması için bir fırsat da doğmuş olur.

Genellikle biz kadınlar, bize ilgi duyanları kolaylıkla fark ederiz. Öyle pek de bir şey yapmasına gerek yoktur: Ortama girdiğimizde doğal davranmasına, sebepsiz yere aramasına, çiçek göndermesine falan...

Kimi zaman da bu ilgi yıllar sürer. Nasıl onca zaman öyle uzaktan uzağa platonik takılır, hiç akıl almaz. Ne sevgilisi olduğunu duyarsınız, ne de evlendiğini. Sizi bekler gibidir...

Aynı işyerinde olmanız, ondan üst bir konumda bulunmanız, yahut yanına kolay kolay yaklaşılmayacak bir yapıda olmanız durdurur onu.

İşte tam da böyle zorunlu mola anlarında - eğer sizin de gönlünüz varsa- gereken hamleyi yapıp, vuslata ermek için gayet iyi bir zamandır.

İşyerindekilere duyurmaya çekiniyorsanız, zaten artık eski usul de çalışmıyorsunuz. Görüntülü konuşmaların da kalitesi artık gayet iyi bu arada!

Bunca yıldır sizi uzaktan uzağa seven ve bekleyen birine, bu zamanlarda yapılabilecek en güzel jesttir.

Kim bilir, belki de keşke daha önce davransaydım diyeceksinizdir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları