loading
close
SON DAKİKALAR

Yalnız Kalpler

Şebnem Nur
Tarih: 14.02.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Özel günlere kıymet veriyorsanız ve genç erişkin dönemine ait bir yaştaysanız ve bir de kadınsanız, kısmen bir burukluk yaşamamanız işten bile değildir.

Bir 14 Şubat daha geldi çattı.
Kırmızı güller, kokulu mumlar, oyuncak ayılar,
Kalpli yastıklar, tek taşlar, beş taşlar, tam turlar,
Trialar, fotoğraflarınızın basılı olduğu kupalar,
Parfümler, saatler, kravat iğneleri...
Tatlı bir sözle günü geçiştirmenin,
Tatsızlıklara sebep olabileceği yegane gün.
Asıl adı Saint Valentine’s Day.
Aziz Valentine adında bir papaz’a atfedilen bir gün. 
Bugün, kimin elinde bir hediye yahut çiçek görsek;
Bir sevgilisi olduğundan emin oluyoruz.
Pek çok sevgili de bu günü baş başa geçirmek isteyecek elbet.


İyi de, insana onu sevdiğini göstermek için bir gün yetmez ki canım!
Kısmen de tüketim çılgınlığı yani!
Ne var sanki bu günü kutlayacak?!
Olan var, olmayan var değil mi ama.
İnsan böyle bir günü kutladığını arkadaşlarının da gözüne sokmamalı hem.

Ama her şeye rağmen, ne güzel cıvıl cıvıllar!
Keşke benim de olsaydı,
Bir sevgilim!..

Geçen sene sevgililer gününü yalnız geçirip de, bu sene için kendi kendisine, önümüzdeki ondört şubatı yalnız geçirmeyeceğim diye söz verdiği halde hâlâ yalnız olanlar. Ya da iki sevgililer günü arasında sevgili edinip de o ilişkiyi sevgililer gününe kadar sürdüremeyenler.

Neredeyse her 14 Şubat’a yalnız girenler.

Yahut 14 Şubat’ı halen flört ediyorken geçirip o günü ağız tadıyla yaşayamayanlar.

Özel günlere kıymet veriyorsanız ve genç erişkin dönemine ait bir yaştaysanız ve bir de kadınsanız, kısmen bir burukluk yaşamamanız işten bile değildir.

Her seferinde biraz daha ağır basan bir yalnızlık hissi...

İyi bir insansınızdır, sadık ve eğlencelisinizdir. Önceki ilişkileriniz de kötü sonlanmamıştır. Ama nedense yalnızsınızdır işte.

Karşı tarafın flörtöz hamlelerini anlayamamak mı, görünmez ve kalın duvarlara sahip olmak mı, vaktinden önce harekete geçmek mi, kırık kalbin acısını unutamamak mı, bilinçaltınızda aslında bir ilişki istemiyor oluşunuz mu, bilinmez.

Ama ikili ilişkiler, duygusal ilişkiler; kısmen geri bildirimler alınması gereken ilişki türleridir. Hemcinsiniz olan arkadaşlarınıza, duygusal ilişkilere yarkınlık durumunuzla ilgili sorular yöneltebilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizden yola çıkarak size bazı tüyolar verebilirler. Hâlâ konuşabildiğiniz eski sevgilinize, bu ilişkiyi bitirmenizde, kendinizle ilgili olan herhangi bir sorun olup olmadığını da sorabilirsiniz. Bir de yalnızca arkadaşınız olan karşı cinsten birilerine de, duygusal yönden yansımalarınızın nasıl göründüğünü sorabilirsiniz. Sizi tanıdıkları zamanın süresi ve aranızdaki samimiyetin yoğunluğuna göre, söyledikleri şeylerin doğruluk payı da yüksek olacaktır.

Bir de kendinizi kodlamayın. “ İlk 3 olmadı, sadece flörtte kaldı” ise, 4.’sü de öyle olacak diye bir durum söz konusu değildir. Kapılarınızı aşka kapatmayın.

Eğitimliyim, bakımlıyım, iletişim kabiliyetim de yerinde ama yakışıklı/ güzel olmadığım için beğenilmiyorum ve beğenilmeyeceğim de, diye bir algıya sahip olmayın.

Öncelikle böyle bir algıya sahipseniz, böyle bir algının, karşı cinsle kuracağınız duygusal mahiyetteki ilişkileriniz etkileyeceğini ve beğenildiğinizi gösteren tüm işaretlere karşı gözünüzü kapatmanıza sebep olacağını unutmayın.

‘Benim kuruntum, kesin yanlış anlıyorum, bana mı bakacak, bir- iki konuştu hemen yeşkenlerimi indirdim, ben de hemen o tarafa çekiyorum.’

Böyle yaptığınız takdirde de, karşı tarafın MUHTEMELEN beklediği hamleyi, onu yanlış anladığınızı zannederek yapmazsınız ve dolayısıyla da onu kendinizden uzaklaştırmış olursunuz.

Hem, yanlış anladıysanız da ne olmuş yani? Karşı taraf altı üstü, “ Yaptığım şirinlik bile beğenilip ilgi görmeme sebep oluyor.” gibi bişey düşünüp geçip gidecektir. Ya da AKLINA DÜŞECEKSİNİZDİR!

Sonuçta gönül işlerinde ‘ayıp’ yoktur. Attığınız ilk mesaj, aradığınız saat ve kullandığınız ilk cümleler “insanî” kabul sınırlarında olacaktır.

Hiç kimse tarafından beğenilmiyor olmak diye bir olgu, eşyanın tabiatına uygun değildir. Algınızın, hakikatin önüne geçmesine izin vermeyin.

Emin olun şu an bile çevrenizdeki en az bir kişinin ilgisini çekiyorsunuzdur❣️.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları