loading
close
SON DAKİKALAR

Yapsam mı yapmasam mı?

Şebnem Nur
Tarih: 03.04.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Çok klişe bir söz ama doğru: Duygusal bir ilişkide saygı, sevgiden önce gelmelidir. Bu sebeple de, saygının yitirilmemesi adına, duygusal bir ilişkide kör dövüşünden kaçınılması gerekmektedir. Bu da çiftlerin ‘her konuda’ birbirine açık olmasıyla sağlanır.

Sevgilimle birlikteliğimizin 6. ayındayız.
Hemen hemen her konuda da birbirimizle uyumluyuz
Zaman geçtikçe ve birbirimizi tanımaya başladıkça da;
Karşılıklı isteklerimiz konusunda daha uyumlu olmaya başladık.
Bu sebeple geçenlerde öyle bir şey istedi ki;
Yapsam mı yapmasam mı, bilemedim.

Çok klişe bir söz ama doğru: Duygusal bir ilişkide saygı, sevgiden önce gelmelidir. Bu sebeple de, saygının yitirilmemesi adına, duygusal bir ilişkide kör dövüşünden kaçınılması gerekmektedir. Bu da çiftlerin ‘her konuda’ birbirine açık olmasıyla sağlanır.

Duygusal bir ilişki, muhakkak karşılıklı tatminden beslenir. Bu sebeple; hoşunuza giden şeylerin yanında, gitmeyenleri de paylaşmanız; ne kadar uyumlu olduğunuzu keşfetmeniz açısından da fazlasıyla önemlidir. Eğer ki ortak hoşnutluklarınız fazlaysa; ilişkide de gayet uyumlusunuzdur.

Bununla birlikte, hoşlanmadığınız hiçbir şeyi de sırf partneriniz istiyor diye ‘yap-mamalısınız’. Öz saygı yitimi, suçluluk duygusu, aşağılanma hissi, kaygı bozukluğu ve nihayetinde depresyon, hatta intihara giden bir süreç bile, talep edilen şeyin dozuna göre, sizi bekliyor olabilir.

Partneriniz kırılır, küser, soğur yahut sizden ayrılır korkusuyla istemediğiniz hiçbir şeyi yapmaya kendinizi zorlamayın. Kaldı ki zaten sizi seviyorsa ve size saygısı varsa; istemediğiniz hiçbir şeyi de size yaptırmaya zorlamaz zaten.

Aşk; iki kişinin razı olduğu ve arzu ettiği şeylerin yaşanmasıyla anlam kazanır. Ve ikinizin arzu ettiği şeyleri yaşamanızda ‘genel kabul gören şeyler’ diye de bir kural yoktur. Orası sizin birbirinizi keşfe çıktığınız özel bir alandır ve doğru ya da yanlış diye de bir kabul yoktur.

Bir çifte gayet doğal ve ilişkinin bir parçasıymış gibi gelen bir faaliyet; başka bir çiftin algısında ‘sapkınlık’ olarak kabul edilebilir.

Burada önemli olan; kendi normalinize ve doğrularınıza uygun bir partner bulabilmiş olup olmamanızdır.

Aşk; bir çiftin korkusuzca girmesi gerektiği bir okyanustur aslında. Nasıl ve ne kadar derinlerde yüzeceğiniz de tamamıyla size kalmıştır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları