loading
close
SON DAKİKALAR

Yaş farkı

Şebnem Nur
Tarih: 02.06.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur: Aranızdaki yaş farkının büyüklüğü de ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husustur. Eğer ki aranızdaki yaş farkı, sizin yaşınız kadar ya da yaşınızdan büyükse; “sorunlu” bir ilişki olma ihtimali, ne yazık ki çok daha yüksek olacaktır.

Bir avmdeki kafede görmüştüm onu ilk defa...

Arkası bana dönüktü...
Ama, göz aşinalığım varmış demek ki;
Onu hemen tanımıştım.
Yanına yaklaştığımda telefonla konuştuğunu fark ettim.
Buna rağmen beni masasına davet etti.
Kahve içip içmeyeceğimi soracak kadar da nazikti.
Şakaklarının kırlaşmış olduğu gözüme takıldı ilk defa.
Sonra da gözlerinin içine takılıp kaldım.
Kısa ve tesadüfe bir tanışmaydı.
Ama iyi ki de tanıdım...

Özellikle okul yıllarında, genellikle akranlarınızla tanışma fırsatımız olur. Hatta şansınız yaver giderse, o kişi bir ömür boyu hayatınızda dahi kalabilir.

Kimi zaman da, özellikle biz kadınlar; kale gibi olsun, hayat görüşü otursun, olgun olsun diye, kendimizden yaşça büyük erkekleri tercih edebiliyoruz.

Genellikle de maddi yönden rahat edebilme imkanıyla değerlendirilen bir durum da oluyor. Çocukları rahatlıkla büyütme isteği de başta geliyor.

Böyle bir durumun; birlikte olduğunuz kişinin özelliklerini göze alarak, avantajlı ve dezavantajlı yönlerine değinmeye çalışacağız:

▫️Öncelikle aranızdaki yaş farkının büyüklüğü önemlidir. Çünkü yaş farkı arttıkça, aranızdaki ilişkinin -kuşak çatışmasına- doğru evrilme ihtimali vardır. Birbirinize ayak uydurmaya çalışırken zaman zaman zorlanabilirsiniz.

▫️Sizden önce bir evlilik yaşaması muhtemeldir. Sizinle bir hayat paylaşmaya karar verdiğinde, önceki evliliğindeki hataları tekrar etmeme ihtimali vardır. Bir ihtimal, deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

▫️Önceki evliliğinden çocukları da olabilir. Aranızdaki yaş farkıyla doğru orantılı olarak, yaşlarının sizinkine yakın olması da olasıdır. Bu durumda da, onlarla tanıştığınızda bu bir sorun yaratabilir. Özellikle de sevgiliniz kız babasıyla, işiniz biraz daha zor olabilir.

▫️Aranızdaki yaş farkının büyüklüğüne göre, size âşık olmasıyla birlikte, sizi kısmen “çocuk” olarak görmesi de olasıdır. Siz de bu durumdan yararlanarak çocukça şımarıklıklar yapabilirsiniz. Ama bunun da dozu kaçmamalıdır.

▫️Yıllar geçtikçe siz daha olgunlaşacaksınız, o ise daha yaşlanacak! Bu durumun kendinizde yaratacağı etkinin de göz ardı edilmemesi önemlidir.

▫️Akranınız olan sevgilinize kıyasla sizi kıskanma ihtimali daha yüksektir. Özellikle de, yaşı sevgilinizden genç olan bir erkekle, onun yanında gireceğiniz diyaloglarda bu sorun daha da belirgin olabilir. Böyle bir meselenin aranızda sorun yaratmaması için, ihtiyaç halinde profesyonel yardım alınabilir.

▫️Yaşıyla orantılı bir olgunlukta olması da önemlidir. Sizin geçtiğiniz yollardan 15- 20 yıl önce geçmiş birinin hayatınızda olmasının avantajları da vardır elbet. Özellikle de hayat karşısında kendini ispatlamış biriyse, aynı zamanda sizin için bir okul da olacaktır. Özellikle de meslektaşsanız ya da birbirinize yakın meslekleriniz de varsa, avantaj daha büyük olabilir.

▫️Maddi gücünün yerinde olması da bir diğer tercih sebebi olabiliyor. İşinden mi kovulacak, terfi mi alacak, yeni bir iş bulabilecek mi, gibi dertler çoğunlukla yoktur.

▫️Aranızdaki yaş farkının büyüklüğü de ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husustur. Eğer ki aranızdaki yaş farkı, sizin yaşınız kadar ya da yaşınızdan büyükse; “sorunlu” bir ilişki olma ihtimali, ne yazık ki çok daha yüksek olacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları