loading
close
SON DAKİKALAR

Aşka tamam, takibe devam!

Şebnem Nur
Tarih: 22.09.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler

Şebnem Nur: Günümüzdeki duygusal ilişkilerde sosyal medyanın rolü kesinlikle yadsınamaz. Ya orada tanışılıyor ya da sevgili olunduğu andan itibaren, takipleşilmeye ve ‘like’ lanşılmaya başlanıyor.

Acı, tatlı günlerimiz oldu onunla,

Kah sevdim, kah sevildim bu aşkta.
Arada bir sevildiğim de oldu,
Ama ne yazık ki mutlu son yazmadı bizim sevdamız.
Oysa hâlâ tüm sosyal medya hesaplarından beni takip ediyor.
Geri mi dönesi var, yoksa ‘gıcıklığına’ mı yapıyor, anlamıyorum.

Günümüzdeki duygusal ilişkilerde sosyal medyanın rolü kesinlikle yadsınamaz. Ya orada tanışılıyor ya da sevgili olunduğu andan itibaren, takipleşilmeye ve ‘like’ lanşılmaya başlanıyor.

Ta ki ilişki son bulana kadar...

Artık neredeyse ‘takibi bırakma’ olayı, ilişkinin remen bittiğinin göstergesi dahi sayılabiliyor. Takibi ilk bırakan, daha fazla sevmiş bile sayılıyor.

Kimi zaman ‘engellemelere’ dahi varan bu takibi bırakma olayında, taraflardan biri her ne hikmetse takibi bırakmak İstemiyor. Karşı tarafın tekrar tekrar bunu dile getirmesine rağmen.

Kimi eski sevgililer neden hâlâ bunu yapar, tam anlamıyla bilmez; ama eğer ‘arkadaş’ kalınmaya da karar verilmediyse, yüreği soğutmak ve karşınızdaki kişinin kendisini toplamasına fırsat vermek için ‘doğru düzgün gitmek’ en iyi yoldur.

Takibi bırak(a)mayanlar da muhtemelen:

▫️Tam anlamıyla ‘gidesi’ yoktur. Takibi bırakmanın, bir nevi geri dönüşü olmayan bir karar olduğunu düşünür. Gemileri yakmak istemez.

▫️Böylelikle ‘stakler’ konumuna düşmek istemez, mevcut konumunu kısmen korur. Arada bir sizin ona, “beni takibi bırak.” Mesajlarınıza ego yapar. Sizi hâlâ takip ediyor olduğunu önemsediğinizi anlar.

▫️Doğru düzgün ondan kopamayasınız, yüreğinizi soğutamayasınız, kendi hayatınıza bakamayasınız diye yapar. Muhtemelen ayrılmak isteyen de kendisi olmuştur. Onu ne çok sevmiş olduğunuzu bilir. Ara da bir yaptığınız ‘geri dön’
s.o.s’lerinize bir gün karşılık dahi verebilir.

▫️Bir daha geri dönmez, ama tam anlamıyla her şeyi koparmak da istemez. Sizi takip ettiği mecralar, sizinle ilgili ‘güncel’ anıların barındığı mecralardır. Belki sizden önceki birilerini de takip etmeye devam ediyordur. Hiçbir şeyi tam anlamıyla bırakamadığı gibi, sizi de bırakamaz. İstifçidir.

Bir takip etme mevzusu bile, ilişkinin içeriğiyle ilgili ne çok ipucu barındırıyor.

Takibe devam etmek, takibi bırakmak, engellemek, engeli kaldırmak, sonra yeniden takibe başlamak, takip etmeden stalklayıp hikayelerine bakmak...

İnsan ilişkilerinin bir adabı vardı önceleri. ‘Yolda görsen beni tanıma bile...’ der bir şarkı sözü.

Şimdi ise karşımızdakine ne hissettireceğini dahi düşünmeden, sırf gözümüz görüp elimiz uzanabiliyor diye,

“Ama burası sanal” algısına sığınıp, ‘basit’ gibi görünen düğüncesizlikler yapabiliyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları