loading
close
SON DAKİKALAR

Baba olmadan yaşlanmak

Şebnem Nur
Tarih: 21.07.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler

Şebnem Nur: Eğer ki yaşınız 45’i geçtiyse ve bu durumdan da kişisel bir rahatsızlık duymaya başladıysanız, profesyonel bir yardım almayı da düşünebilirsiniz.

Şu an kariyerimin zirvesindeyim...
Anneme ‘gelin’ beğendiremedim ki!..
Ayrı bir eve çıkmam mümkün değil...
Ben öyle bir mesuliyet alamam...

Annelik içgüdüsü, anaçlık, anne olma ruhu, kimi zaman çocuk doğurmamış kadınlarda da gözlenir. Kadın, ‘doğurduğu’ için evladını benimsemeye daha yatkındır diye bir algı da vardır.
Çocuk sevmek ile kendi çocuğunun olmasını istemek arasında da bir fark vardır elbet.
Evlilik hayatı istememek de, doğal olarak çocuk sahibi olamamakla da sonuçlanabiliyor.
Baba olmak, yahut babalık içgüdüsüne sahip olmak ise, çoğunlukla bir erkek, baba olduktan sonra gözlenilen bir durumdur.
Birine bağlı olmama  isteği, ‘sevgilisiz’, yalnızca partner seçimi, özgürlüğüne düşkünlük, evlilikten sıkılacağını zannetmek, hesap vermeme isteği, evinin kadını yapmaya niyetlendiği bir kadından vakti zamanında kazık yemiş olmak gibi nedenlerden ötürü, kimi erkekler baba olmayı es geçebiliyor.
Erkeğin üreme kabiliyetinin kimi zaman 70’li yaşlara kadar varması da bu es geçebilmenin bir nedeni olarak görülebilir.
Burada önemli olan, baba olmayı isteyip de bunu hâlâ gerçekleştirememiş olmanızdan duyduğunuz bir sıkıntının olup olmadığıdır.
Gözlerini o çok beğendiğiniz hatundan, gözleri ona benzeyen bir cimcime istiyorsunuz da, e neden olamıyor?

▫️Bir erkeğin annesiyle arasında kurduğu ilişki önemlidir. Kimi erkeklerin annelerine benzeyen kadınlarla evlendiği de gözlenir. Eğer ki annenizle olan çocukluk hatıralarınız pek de iyi değilse, bir eş seçmeniz de pek kolay olmayacaktır.
▫️Anne babanızın evlilik hayatına özenmediyseniz, sağlıklı bir aile ortamında büyümediyseniz, yahut ebeveyn yoksunluğunuz olsuysa da, aile kurmanız konusunda sıkıntıya düşebilmeniz olasıdır.
▫️Hayatınıza giren kadınlara çoğunlukla “geçici” gözüyle bakıyorsanız ve bu ilişkileri ciddi olarak yaşamıyorsanız, bu kadınlar arasından ‘dişi kuş’ olabilecekleri de fark etmeniz zor olacaktır.
▫️Yalnız yaşamaya alışmış olma, nerde akşam orda sabah durumları, yaşantınıza kimseyi karıştırmama isteği de ciddi bir birlikteliğe engel teşkil edebilir.
  
Eğer ki yaşınız 45’i geçtiyse ve bu durumdan da kişisel bir rahatsızlık duymaya başladıysanız, profesyonel bir yardım almayı da düşünebilirsiniz.
Hayatının büyük bir bölümünde duygusal ilişki kurabileceği bir kadına bağlı olmaksızın hayat sürmüş kimi erkeklerin, baba olduktan sonra, çevresinde halen baba olmamış kimi erkeklere ‘ baba olun’ diye nasihat etmesi de görülen bir durumdur.
Kimi zaman, bir kadının da -adamın hiç aklında yokken- onu baba olmaya ısındırdığı gözlemlenmektedir.
Eğer hayatınızda, âşık olduğunuz bir kadın varsa, ilişkiniz de belli bir yol aldıysa, sizi ‘baba yapmak istediğini’ dile getirdiğinde, bunu lafta bırakmayın.
Baba olun...
Size iyi gelecektir...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları