loading
close
SON DAKİKALAR

Ben senin neyinim?

Şebnem Nur
Tarih: 19.01.2020
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Şebnem Nur: Flört döneminde nelerin yaşandığı da önemlidir.

Ne zamandan beridir buluşuyoruz...

Birlikte vakit geçirmekten de çok hoşlanıyoruz...

Sinema, konser, yemek...

Ona özel bir ilgi gösterdiğimin de farkında...

İkimizin de sevgilisi yok...

Bazen başımı omzuna yaslıyorum, yürürken koluna giriyorum...

Ama hâlâ anlayamadım...

Bir eşik var ve biz atlayamıyoruz sanki...

Ben onun neyiyim?

Sevgili olmadan önce, bir ilişki flört dönemine ihtiyaç duyar. Aklında yarattığın ‘o’ kişi, karşındakiyle aynı mı diye görüp görmeme şansı verir sana. İkiniz de işin nereye varacağını biliyorsunuzdur ama, ısınma turları atarsınız. 

Bu sürecin sonunda iki taraf da birbirlerinin sevgilisi olma yönünde ilerlemek isterse, bir ilişki de başlamış olur. Tabii burada önemli olan, ilişki ve flört dönemi arasındaki sürecin ne kadar olduğudur. 

Flört döneminde nelerin yaşandığı da önemlidir. 

Eğer ki bu dönemde iki sevgilinin yaptığı şeyleri, ikişkinizin adını koymadan yapmaya başladıysanız, ya da kabul ettiyseniz, karşı tarafta kafa karışıklığı da yaratabilirsiniz. 

Çünkü günümüzdeki kimi ilişki türleri ‘isimsiz’ de yaşababiliyor. Ciddi bir ilişki düşünmeyen, hatta sevgili olmak dahi istemeyen insanlar mevcut. 

İşte bu gibi sebeplerden dolayı, eğer ki ilişkinizde isim koymak sizin için önemliyse, makul bir flört döneminden sonra bunu karşı tarafa belirtin. 

Flört döneminin kurallarına uygun bir ilişki tarzı da geliştirin. Herhangi bir sebeple karşı taraf flört döneminizdeki, sevgili olma yönündeki imalarınızı anlamamış ya da anlamak istememiş olabilir. 

Vakit kaybetmektense açık konuşmanın herhangi bir zararı yoktur. 

Bununla birlikte; birbirinizden hoşlanıyor olmanız, aynı ilişki tarzını yaşamak isteyeceğinizi anlamına gelmeyebileceğinden....

Kimi zaman da özellikle erkekler; duygusal bir ilişki başlatıp, kendilerince bir sebeple bunu ciddi bir ilişkiye çevirmek istemediklerini belirtebilirler. Biraz zaman da isteyebilirler hatta. 

Genellikle, normalinden daha yoğun bir ilgi göstermek durumunda kalabileceğimiz böylesi bir durumda; bir ilişkinin mesuliyetini almak istemeyen şahsı, kendi yaşam alanında öylece bırakmak en doğal çözümdür. 

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları