loading
close
SON DAKİKALAR

Ev üstüne ev olur mu?

Şebnem Nur
Tarih: 16.02.2020
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Dost var düşman var diye. “Düğünü ucuza getirmişler” diye el aleme ağız açtırmamak için. Bir hayli de masrafa girdik doğrusu. İşte bu yüzden de borç yükümüz azalana kadar, bir süre ailesiyle aynı evde oturacağım...

Severek evlendik...
Daha ilişkimizin 6. ayında da ailesiyle tanıştırmıştı...
Sonra ara ara ziyaretlerine de gitmiştim zaten...
Ama, hayatımızda sadece bir kez olacak diye...
Dost var düşman var diye...
“Düğünü ucuza getirmişler” diye elaleme ağız açtırmamak için...
Bir hayli de masrafa girdik doğrusu...
İşte bu yüzden de borç yükümüz azalana kadar,
Bir süre ailesiyle aynı evde oturacağım...

          Balayına çıkabildiyseniz ve 3-5 gün baş başa kalabildiyseniz ne mutlu size. Çünkü sonrasında yalnızca kendi odanızda baş başa kalabileceksiniz. Kahvaltılar ve akşam yemeği saatleri de muhtemelen evin esas hanımı olan kayınvalideniz tarafından düzenlenecektir. Yemeklerin hep birlikte yenilmesi gayet beklendik bir durumdur. Yemek anında eşinize söylemek istediğiniz ve yalnızca ikinizi ilgilendirmesi gereken bir mevzuyla ilgili yapacağınız konuşmayı, bir yere not almanız, baş başa kaldığınızda ‘unutmadan’ dile getirebilmeniz için gayet akıllıca olacaktır.

          Özellikle cicim aylarından sonra ‘bir ihtimal’ evin pek çok sorumluluğu omuzlarınıza yüklenecektir. Ya da kayınvalideniz ‘titizlenip’ sizi mutfağına sokmak da istemeyebilir, yahut yaptığınız ev temizliğini beğenmeyebilir.

          Ayrıca evde, yetişkin denebilecek yaşta eşinizin erkek kardeşi var ise, sabahlıkla dahi kahvaltıya oturamayacağınız da bir gerçektir. Banyodan çıktığınızda, bornozunuz ve saçlarınızdaki havluyla salonu geçip, odanıza girmemenizi diliyorum. Mümkünse odanız ebeveyn banyolu olsun yahut yatak odanızın hemen yanında banyo bulunsun.

          Bununla birlikte, kayınbabanızın genç bir yaşta olma ihtimali de sıkıntı yaratabilir. Ayrıca aile büyükleriyle aranıza mesafe koymaya alışkın, babanızla pek samimi olmayan ve çekingen biriyseniz, bu durum sizin için sıkıntılı da olabilir.

          Evin nüfusu ve büyüklüğü de bu durumda önem arz eder. Yalnızca kayınvalidenizle yaşayacaksanız ve kendisi, her zaman çatık kaşlı ve dövecek gibi bakmıyorsa, birlikte yaşamak korkutucu da olmayabilir.

          Biraz özveri ve çokça fedakarlık gerektiren bu sürece katlanmanız, kısmen de eşinize duyduğunuz aşk ile doğru orantılıdır.

          Bununla birlikte eşiniz de, kendinize özel bir hayatı, ayrı bir çatı altında yaşama isteğinizi benimsemeli ve bir eş olarak; size ayrı bir ev tutmakla yükümlü olduğunu da bilmelidir.    

          Başlı başına bir aile sorumluluğu alabilmesi, hayat mücadelesine de daha emin adımlarla girmesine neden olacaktır. Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesinin olması; iş imkanlarını görmesi, stratejiler geliştirmesi ve para kazanma odaklı düşünebilmesi bakımından da faydalı olacaktır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları