loading
close
SON DAKİKALAR

Gebelik Döneminde Eş İhaneti

Şebnem Nur
Tarih: 02.05.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Özellikle gebelik dönemi, bilhassa ilk gebelik ise, eşlerin birlikte geçirmeye özen gösterdikleri bir evre olmalıdır. Bu dönem içerisinde baba adayının ‘biz hamileyiz’ açıklamasını ne kadar içselleştirebilirse, o oranda eşine destek olabildiği de gözlemlenmektedir.

Uzun bir sevgililik döneminden sonra severek evlenmiştik.
Onu yıllardır tanıyordum ve doğru insanı bulduğuma da inanıyordum.
Elbette evliliğimizi bir bebekle taçlandırmak da planlarımız dahilindeydi.
Bu yüzden bu haberi almış olmak da bizde büyük bir sevinç yarattı.
Ama; bazı fiziksel rahatsızlıklarımın gelişmeye başlaması,
Bir de hassaslaşan ruhsal durumum sebebiyle,
Bu dönemi biraz kendime dönük olarak geçirmeye başladım.
Sorunlar da işte tam bundan sonra baş göstermeye başladı.
Yalnızca ‘duygusal’ bir mesaj değildi yakaladığım.
Buluşma sonrası yazışmalar, fotoğraflar, ses kayıtları...
Kocamın hayatında yalnızca o kadın var gibiydi.
Yılların aşkı, evliliğimiz, çocuğu taşıyor olmamın hiçbir izini göremedim o kayıtlarda.
Ben yoktum sanki hayatında.
İçinde bulunduğum duruma karşı hiç anlayışlı olmamış oysa.
Bu süre zarfında kendisinin de bazı görevleri olduğunu unutmuş.
Ve en acısı da,
Onun çocuğunu taşırken,
Bana ihaneti reva görmüş.

Zaman zaman eşler birbirinden uzaklaşabilir. Gebelik dönemi, ruhsal ya da fiziksel sağlığı etkileyen durumlar, yas dönemi, her hangi bir bağımlılık geliştirmiş olmak, vs...

Tarafların birbirine olan sevgisi ve sadakati devam ediyorsa; bu geçici süreç, her hangi bir yara almadan atlatılabilir.

Ancak özellikle gebelik dönemi, bilhassa ilk gebelik ise, eşlerin birlikte geçirmeye özen gösterdikleri bir evre olmalıdır. Bu dönem içerisinde baba adayının ‘biz hamileyiz’ açıklamasını ne kadar içselleştirebilirse, o oranda eşine destek olabildiği de gözlemlenmektedir.

Haftasonları gezintiye çıkmak, mevsimine uygun olmayan aş ermelerini karşılamaya çalışmak ya da periyodik muayenelere katılmaktan fazlasını yapmak gerekir.

Ancak bununla birlikte; size ve doğacak çocuğunuza bu süre zarfında saygı duymayan, sizin değişen bedensel ve ruhsal özelliklerinize karşı gereken hassasiyeti göstermeyen ve en acısında bu süreçte sizi ihanetle yaralayan bir adama rastlamak da gayet üzücüdür.

Özellikler de ihaneti tam da gebelik sürecinizde öğrendiyseniz ve gebeliğinizden sonra başlayan bir ihanet durumu söz konusu olduğunda.

Kilo almanız, daha kırılgan olmanız, ondan uzak durmanız, kişisel bakımınıza fazla özen gösteremeyişiniz, bu ihanetinin nedenini kesinlikle açıklayamaz. Asla kendinizi suçlamayın.

Böyle bir durumu kendi ailenize açıp açmama konusunda çelişkiye de düşebilirsiniz elbet.

Ekonomik koşullar, geldiğiniz aile yapısı, eş ihanetini(koca ihaneti) tolere edip etmeyen bir kültürden gelmiş olmak, ona olan aşkınız, affetme potansiyeliniz, ona alışıp alışmadığınız, bu ilişkiyi bitirip bitirmeyeceğinizin de belirleyicisi olabilir.

Ama, unutmamalısınızdır ki, sizin desteğe ve ilgiye en çok ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde size bunu yapan bir herif; muhtemelen çocuğunuza da iyi bir baba olmayacaktır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları