loading
close
SON DAKİKALAR

Geçmişi Kurcalamak

Şebnem Nur
Tarih: 09.05.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Hepimiz, birlikte olduğumuz kişinin geçmişiyle ilgili kendisine az- çok sorular sorarız. Ona karşı güven duymamızı sağlayan şeylerden biri de hayatını ve geçmişini öğrenmektir çünkü.

İlk zamanlarda gayet uyumlu bir çifttik.
Sıkmıyordu, yormuyordu, yersiz kaprislere, kıskançlıklara girmiyordu.
Ama üçüncü ayın sonuna doğru bir şeyler değişmeye başladı.
Benden önceki sevgilinle neden ayrıldın, kimdi, yaşı kaçtı, ailenle tanıştı mı?..
Ondan öncekiyle ne kadar sürdü, o neden bitti?
Kaç tane sevgilin oldu?
Kaçıyla ciddi bir beraberlikti?
Benden daha mı yakışıklıydılar?
Benim onlarla ilgili unuttuğum şeylerle ilgili dahi soru sormalar...

Hepimiz, birlikte olduğumuz kişinin geçmişiyle ilgili kendisine az- çok sorular sorarız. Ona karşı güven duymamızı sağlayan şeylerden biri de hayatını ve geçmişini öğrenmektir çünkü.

Önceden evlilik hayatı olmuş ve çocukları da varsa, geçmişiyle ilgili daha somut bir kanıya varmış olmaktayız.

Ama herhangi bir resmî beraberliğine ulaşamadıysak, sosyal medyanın desteğine de zaman zaman başvurabiliyoruz. Silmediği, yahut  etiketlendiği ‘eski sevgili fotoları’ sağ olsun.

Elbette burada ‘dürüstlük’ faktörü de devreye giriyor. Ama, kime ve neye göre dürüstlük olduğu da ayrıca bir tartışma konusudur. Zaten bitip gitmiş bir ilişkiyle ilgili samimi duygularınızı açıklamanız, şimdiki ilişkinize ne katacaktır?

“Evet aşkım, seninle tanışmadan iki hafta öncesine kadar onu kaybettiğim için gebere gebere ağlıyordum. Ona o kadar çok geri dön, diye dil döktüm ki; beni her yerden engelledi. Birkaç sahte hesap açtım ama savcılığa vermekle tehdit etti. Evine gittim, peşimden ısırgan köpek saldı. Ağabeylerinden dayak yedim. Gene de pes etmeyecektim ama; keşfette karşıma çıktın, bir de sana yürüyeyim dedim.”

Doğruları söylemekle itiraf etmek arasında ince bir çizgi vardır çoğu zaman. Hatta kimi zaman insan; varolan ilişkisini bitirmeye yardımcı olması için bile geçmişiyle ilgili ‘itirafvari’ doğruları söyler.

Erkekler kimi zaman havalı olsun diye eskide kalan yaşanmışlıklarını allayıp pullar, kadınlar ise ketum kalmayı seçer.

Eğer ki özel yaşamı herkesçe bilinen medyayik bir figür değilseniz ve özel yaşamınızı sosyal medyada paylaşmıyorsanız; hayatınıza giren kişi, geçmişinizle ilgili anlattıklarınız kadarıyla yetinecek kadar size saygılı olmalıdır.

Geçmişle ilgili ahiret soruları sorup da şimdiki ilişkinizi boğup yıpratmanın bir anlamı yoktur. Ayrıca karşı tarafın  geçmişiyle ilgili sorgulamalara sıra gelmemesi için mi bu kadar sorgulayıcı olduğu da, kafaları kurcalayan bir soru hâline gelebilir.


Sonuçta onun da hayatınızda ne kadar kalacağı belli değildir. Belki de sır mahiyetindeki bilgileri paylaşmanızın, ilerleyen dönemlerde size tehditvari bir şekilde geri dönüp dönmeyeceği de çoğu zaman öngörülemez. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları