loading
close
SON DAKİKALAR

İç Güveysi

Şebnem Nur
Tarih: 01.03.2020
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Siz de; eşiniz, ailenizle oturmayı kabul ettiği için yersiz kaprisler ve taleplerde bulunmamalısınız. Eşinizi bu konuda herhangi bir sıkıntısını dile getirmese dahi; kimi söylemlerinden, bu durumla ilgili sıkıntı ve şilayetlerini sezmelisiniz.

Canım kocam...
Her zaman kendi ailemin yardımına koşar...
Annemi arabasıyla altın gününe götürür...
Dönüşünde bile gider alır.
Çocukları parka,
Bakkala yoğurt, ekmek almaya...
Bana bir gün bile sesini yükseltmemiştir.
Zaman zaman annemlerin bir- iki faturasını bile öder...
Bir tersliğini, uyumsuzluğunu görmedik bu güne kadar.
Hiç sözümüzden çıkmaz,
Çünkü o bir içgüveysi...

       Kiraya çıkmamak için, ekonomik durum düzelene kadar yahut babanızın, ağabeyinizin yanında da çalışıyor olduğu için, kadınlar zaman zaman baba evinden ayrılmazlar.

       Nadir de olsa, aynı evde yaşanabildiği gibi, müstakil bir apartman dairesinin bir katına da yerleşilebilir.

       İşte böyle bir durumda siz, babanız, anneniz yahut ailenizin başka bir ferdi biraz baskın karakterli ve eş zamanlı olarak eşiniz de biraz edilgen bir kişiliğe sahipse, bu ‘içgüveysi’ hâli, biraz kontrolden çıkabilir.

       Evliliğin ilk yıllarında ve ilk çocuğun büyüme aşamasında eşinizin, ailenizin üyelerine, görevi olmadığı konularda tolerans gösterebilmesi, kısmen beklendik bir durum olabilir. Ama sonraki yıllarda ve periyodik olarak bu durumun devam etmesi, evliliğinizde birtakım sorunları da beraberinde getirebilir.

       Eşiniz kendisine, ailesine yahut size vakit ayırmak isteyebilir. Hafta sonuyla, tatil günleriyle ilgili kendince planlar yapmak isteyebilir. Herhangi bir konuda size ya da sizin ailenize “hayır” demesi, kalıcı ve gün geçtikçe bozulan bir ilişkiye sebep olmamalıdır.

       Siz de; eşiniz, ailenizle oturmayı kabul ettiği için yersiz kaprisler ve taleplerde bulunmamalısınız. Eşinizi bu konuda herhangi bir sıkıntısını dile getirmese dahi; kimi söylemlerinden, bu durumla ilgili sıkıntı ve şilayetlerini sezmelisiniz.

       Eşiniz yalnızca sizinle evlendi ve sizinle bir hayat paylaşmayı seçti. Kendi ailenizle aynı çatı altında yaşamayı kabul etmesi- eğer baştan konuşulan özel bir durum olmadıysa- ailenizin de sorumluluğunu üstleneceği anlamına gelmemelidir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları