loading
close
SON DAKİKALAR

İhanet

Şebnem Nur
Tarih: 12.05.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Uğradığı ihanet neticesinde ruh sağlığı bozulan kadınlar da var. Kendinizin bu durumla baş edemediğini gördüğünüzde profesyonel bir yardım muhakkak alın.

Evden işe, işten eve bir hayatı vardı...

Bir- iki kankasıyla arada bir takılırdı...
Maçları bile evde izlerdi...
Gözlerinde, başka bir kadının izlerini hiç görmedim...
Sevdiğim adamın koynu, yalnızca benim huzur bulduğum bir limandı...

Büyü bozulur! Pat diye ya da kadınsal hislerimizin bize gösterdiği yollardan giderek. Ama artık eminsiniz işte! Sevgiliniz ya da eşiniz. İlişkinin 5. ayında, ya da evliliğinizin 3. yılında, 10. yılında sizi aldatmıştır!
O banyodayken, bir şeyle meşgulken, telefonu “boşta” bırakmışken gelen bir telefon ya da mesaj. Yahut aslında pek de uğramadınız bir semtte ya da mekanda ‘pat’ diye karşınıza çıktığında. Şüpheleriniz neticesinde onu gizliden takip etmeye başladığınızda önünüze çıkan sonuç da olabilir. Bir tanıdıktan ya da ‘bir dost’ tan gelen bir haber de olabilir.
Ama sonuçta durum ortadadır. O adam yalnızca size ait değildir. Karar verme aşamasındasınızdır işte. İhanetini öğrendiğinizi ona söyleyecek misiniz?

Bir şeyleri kafanızda oturana kadar ya da SONSUZA DEK sineye mi çekeceksiniz?

Kalbinizde ve ruhunuzda açılan koskoca bir yara ve ardı arkası gelmeyen sorular:

- Duygusal bir ilişki mi...
- Sadece partneri mi...
- Başka kadınlar da var mı...
- Ne zamandır birlikteler...
- Benden daha mı güzel...
- Daha mı genç...
- Daha mı iyi eğitimli...

Liste uzayıp gider. Hatta bunları düşünmeden önce ‘inkarları’ dahi oynayabilirsiniz:

- Kadın ona asılıyordur...

Ayartılmıştır...

- Sadece arkadaştır...

- Bu mesajda da ne var ki aslında...

- Mutluluğumuzu kıskanıp nifak sokmaya çalışıyorlar...

İnkar dediğimiz mekanizma, acı veren hakikatleri sindirerek kabul etmemize yardımcı olur kimi zaman. Ama kısa sürer. Eğer inkarı uzatırsak ‘kabullenmek’ zorunda kalırız. Kabul etmekten farklıdır kabullenmek. Kabul etmek; alternatifler, çıkış yolları, çözümler düşündürtür insana. Kabullenmek ise sancılıdır, zorakidir, ruh sağlığını bozar.

Nasıl yapabilmiştir bunu? Nasıl size ve aşkınıza ihanet etmiştir? Kıyamazdı ya hani?! Nasıl başkasına dokunabildi? Hangi duygudan başlamak istersiniz?

- Nefret
- Acı
- Öfke
- İntikam hırsı
- Yıkılmışlık
- Güvensizlik
     
Dürüst olamadı işte! “Artık seni sevmiyorum. Sana ihanet etmeden bu işi bitirelim.” diyemedi. Karşı tarafın, onun evliliğinden ya da ilişkisinden haberi vardı ya da yoktu. Gerçi artık sosyal medya marifetiyle de özel hayat pek gizlenmiyor. O herhangi bir fotoğrafını koymasa da siz paylaşıyorsunuz. Bu yüzden karşı tarafın bunu bilmemesine de pek imkan yoktu aslında.
Evli/ ilişkisi olan bir erkekle nasıl olabildi o kadın? Hele, kendisi de benzer bir durumdaysa? Ayrıca üzerinde konuşulacak bir konu.
Size ihanet eden adamın, kendince bahaneleri vardır elbet. Özellikle ihaneti ortaya çıktığında, söyleyecekleri de vardır:

- Evliliğimizi ateşe atacak kadar ciddi bir şey değil...
- Böyle bir şey için boşanmayı/ ayrılmayı hiç düşünmedim...
- Çoçuğumuz çok küçük diye ayrılamazdık ki zaten...
- ...

Susar ya da! Güzel güzel susar. Sonra kapıyı çarpıp çıkıp gider. Geri döndüresiniz olmasın derim. Yakaladığınız ilk ihaneti ama, uğradığınız ilk ihanet mi?
Sizinleyken, başka bir kadına daha sarıldığını bile bile, ona nasıl tekrar sarılabileceksiniz? Tekrar öpebilecek? Gözlerinin içinde, hep başka kadınları aramaya başlamayacak mısınız?
Bir daha güvenmeniz mümkün mü? Dışsal sebepler mi ayrılmanıza engel olacak?

- İki çocukla mı baba evine döneceğim...
- Bizim oralarda boşanmış kadın olmak zor...
- Kendi hayatımı kazanamıyorum ki...

Örnekleri ne yazık ki çoğaltabiliriz. Bunların birkaçı da maalesef sizin hakikatiniz de olabilir. Ama emin olun ki onunla bir hayat, bu yaşayacaklarınızdan daha zor gelecektir.
Uğradığı ihanet neticesinde ruh sağlığı bozulan kadınlar da var. Kendinizin bu durumla baş edemediğini gördüğünüzde profesyonel bir yardım muhakkak alın.
Yaşadığınız durum karşısında, aşka da hayata da küsmeyin.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları